Impact of social media marketing tools on consumer buying behaviour
Sosyal medya pazarlama araçlarının tüketici satın alma davranışlarına etkisi
  1. Tez No: 747137
  2. Yazar: SIKANDAR YOUNAS
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DAMLA ÖZEKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Etkileşim, E-WOM, Satın alma kolaylığı, Satın alma davranışı, Sosyal medya, otel endüstrisi, Interactivity, E-WOM, Ease of buying, Purchase behavior, social media, hotel industry
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yöneticiler İçin İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Pazarlamanın etkileşim teorisini kullanarak, bu araştırmanın temel amacı, çevrimiçi güvenin düzenleyici işlevi aracılığıyla dijital pazarlama öğelerinin (trendlilik, etkileşim ve çekicilik) yükseköğretim kurumlarının performansı üzerindeki etkilerini incelemekti. Bu araştırmada dikkate alınan dijital pazarlamanın özellikleri, hizmetlerdeki eğilimler, dijital pazarlama etkileşimi ve reklama yönelik tutumdur. E-posta ve kendi kendine uygulanan bir anket kullanılarak, bu keşif araştırması için veriler toplandı. Ankete Azerbaycan üniversitelerinden toplam 360 öğrenci katıldı. Veri analizi için SPSS 25 ve Smart PLS 3 kullanıldı. Araştırmaya göre, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarındaki performansı, güncel akımlara uygun ve katılımcı dijital pazarlama kullandıklarında artmaktadır. Üniversitelerdeki akademik başarının, öğrenciler ilgi çekici dijital pazarlama kampanyalarına maruz kaldıklarında önemli ölçüde arttığı gösterilmiştir. Bu arada, üniversite performansı ile internet güveni arasındaki bağlantı büyük ölçüde yönetilmektedir. Yetkilendirme ile müşteriler, bilgi akışını düzenleme ve aldıkları iletişimleri özelleştirme olanağına sahiptir. Öte yandan yöneticiler, ortak yaratıcı projelerden büyük ölçüde yararlanır. Bununla birlikte, tüketici iletişimi rahatsız edici buluyorsa, çabalar boşunadır.
Özet (Çeviri)
The use of social media is essential for the business organizations. Technology has made it easier for the customers to target the right and potential customer in an efficient manner. Business organization use social media to market their products and services by using different social media platforms. Generally, customer grabs information from different sources before making a purchase decision. The information extracted by customer from different sources allows a customer to take the right decision. A sample of 201 customers were taken through random sampling technique. The result of the study concludes that marketing through different social media platforms shapes the behavior of the customer.