Dijitalleşmenin kadın istihdamı üzerindeki etkisi: Türkiye örneği
The impact of the digital economy on women's employment: The case of Turkey
- Tez No: 750523
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MORTAZA OJAGHLOU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çalışan, Dijital ekonomi, İş dünyası, Kadın istihdamı, Teknoloji, Employee, Business world, Digital economy, Female employment, Technology
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Kadın istihdamı, ulusal ve uluslararası ekonomi açısından son derece önemli bir konu olmasına karşın, sürekli olarak göz ardı edilerek bir soruna dönüşmüştür. İş dünyasının değişen ve modernleşen şartlarına karşın, bu sorun halen varlığını sürdürmektedir. Dijitalleşen ve teknolojik bir kimliğe sahip olan dünya ekonomisi içerisinde nitelikli çalışan bireylere olan ihtiyacın düzeyi her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, kadınların bu yapı içerisindeki rolü de önemli olmaktadır.
Özet (Çeviri)
Although women's employment is an extremely important issue in terms of national and international economy, it has turned into a problem by being constantly ignored. Despite the changing and modernizing conditions of the business world, this problem still exists. The level of need for qualified working individuals is increasing day by day in the world economy, which is digitalized and has a technological identity. Therefore, the role of women in this structure is also important.