Beliefs and practices of english-medium instruction (EMI) instructors in Iraqi universities
Irak üniversitelerinde ingilizce-orta eğitim (EMI) eğitimcilerinin inanç ve uygulamaları
  1. Tez No: 751675
  2. Yazar: FİRAS YASSİN ESSA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İRFAN TOSUNCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce Orta Öğretim, EMI eğitmen inançları, EMI eğitmen uygulamaları, EDİ eğitmenlerin zorlukları, English Medium Instruction, EMI instructor beliefs, EMI instructors' practices, EMI instructors' challenges
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışma, Irak'taki farklı üniversitelerde İngilizce eğitim veren öğretim elemanlarının inanç ve uygulamalarının neler olduğunu ve English Medium Instruction (EMI) ile öğretim yaparak ulaşılması gereken en önemli hedeflerin neler olduğunu açıklamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, eğitmenlerin hangi teknikleri kullandıklarını ortaya çıkarmak ve (EMI) ile öğretim yaparken (EMI) İ'nin öğrencilere neden zarar verdiğinin öğretmenlerin algısını ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Ayrıca öğretmenlerin (EMI) ile öğretim yaparken karşılaştıkları uygulamaların ve zorlukların ortaya çıkarılması da amaçlanmaktadır. Bu hedeflere ulaşmak için araştırmacı verileri analiz etmek için nicel bir yöntem veya yaklaşım kullanmıştır. Çalışma için Irak'taki farklı Üniversitelerden TESOL, ELT ve İngiliz edebiyatı gibi çeşitli İngilizce bölümlerinden öğretim görevlileri yer almaktadır. Örneklem büyüklüğü, Irak Üniversitelerinde ders veren 29 kadın öğretim üyesi ve 20 erkek öğretim elemanından oluşmaktadır. Veriler kapalı uçlu anket yoluyla toplanır. Altı ana soru ve 56 alt soru içerir. Araştırmacı tarafından seçilen katılımcılar yüksek eğitimli ve entelektüel sınıftan olduğu için örnekleme uygundur. Çalışmanın bulguları, Irak Üniversitelerinde öğretim için bir araç olarak (EMI) kullanılarak öğretilirse, evde verilen kaliteli bir eğitimin daha büyük bir önemi olduğunu göstermektedir. Ayrıca, (EMI) yoluyla eğitim gören öğrenciler, rekabet gücü yüksek bir eğitim alabilmekte ve iletişimde yeterliliğe sahip olmaktadır. Bulgular ayrıca öğretmenlerin derslerini veya derslerini EMI kullanarak hazırlamanın zor veya zorlayıcı olmadığını göstermektedir. Katılımcıların çoğunluğu, öğrencilerin İngilizceden ziyade ana dillerinde veya ana dillerinde daha iyi öğrendikleri görüşüne katılmamaktadır. Özellikle Irak Üniversitelerinde EMI 'nin kullanılmasıyla elde edilebilecek, mevcut çalışmanın katılımcılarını EMI lehine olumlu tepkilerini göstermeye motive eden sayısız avantaj ve fayda vardır. Araştırmacı, bu bulgulara dayalı olarak, bu çalışmanın pratik çıkarımlarını ve ileride yapılacak çalışmalar için önerilerde de bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Present study is intended to describe what the English-medium instructors' beliefs are and practices in different Universities in Iraq and what are the most important aims to achieve by teaching through English Medium Instruction (EMI). It is also meant to uncover what techniques instructors use and to find out the perception of the teachers why EMI is damaging to students while teaching through EMI. In addition, it is also aimed at to find out the practices and challenges that the teachers encounter while teaching through EMI. To achieve these objectives, the researcher has utilized a quantitative method or approach to analyze the data. For the study, instructors are included from various English departments such as TESOL, ELT and English literature from different Universities in Iraq. Sample size consists of 29 female instructors and 20 male instructors teaching in Iraqi Universities. Data is collected through closed-ended questionnaire. It includes six major questions and 56 sub questions. The sampling is convenient as the participants selected by the researcher are from highly educated and intellectual class. The findings of the study indicate that a quality education delivered at home has a greater significance if it is taught utilizing EMI as a tool for teaching in Iraqi Universities. In addition, students being taught through EMI are able to get highly competitive education and have proficiency in communication. The findings also indicate that it is not difficult or challenging for teachers to get their lesson or lecture prepared by utilizing EMI. Majority of the respondents do not agree with the view that students learn better in their mother or native language rather than in English. There are numerous advantages and benefits that can be achieved through the utilization of EMI, especially in Iraqi Universities, that have motivated the participants of the current study to show their positive responses in favor of EMI. Based on these findings, the researcher has also given practical implications of this study and suggestions for future studies at the end.