Digital marketing during the covid-19 pandemic: A field study in the education sector
Covıd-19 pandemisi sırasında dijital pazarlama: Eğitim sektöründe bir saha çalışması
  1. Tez No: 754176
  2. Yazar: LEYLA MIRZAYEVA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. KEMAL ÖZKAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: çekici dijital pazarlama, dijital pazarlamanın etkileşimi, trend olma, yükseköğretim kurumlarının performansı, çevrimiçi güven
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
Pazarlamanın etkileşim teorisini kullanarak, bu araştırmanın temel amacı, çevrimiçi güvenin düzenleyici işlevi aracılığıyla dijital pazarlama öğelerinin (trendlilik, etkileşim ve çekicilik) yükseköğretim kurumlarının performansı üzerindeki etkilerini incelemekti. Bu araştırmada dikkate alınan dijital pazarlamanın özellikleri, hizmetlerdeki eğilimler, dijital pazarlama etkileşimi ve reklama yönelik tutumdur. E-posta ve kendi kendine uygulanan bir anket kullanılarak, bu keşif araştırması için veriler toplandı. Ankete Azerbaycan üniversitelerinden toplam 360 öğrenci katıldı. Veri analizi için SPSS 25 ve Smart PLS 3 kullanıldı. Araştırmaya göre, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarındaki performansı, güncel akımlara uygun ve katılımcı dijital pazarlama kullandıklarında artmaktadır. Üniversitelerdeki akademik başarının, öğrenciler ilgi çekici dijital pazarlama kampanyalarına maruz kaldıklarında önemli ölçüde arttığı gösterilmiştir. Bu arada, üniversite performansı ile internet güveni arasındaki bağlantı büyük ölçüde yönetilmektedir. Yetkilendirme ile müşteriler, bilgi akışını düzenleme ve aldıkları iletişimleri özelleştirme olanağına sahiptir. Öte yandan yöneticiler, ortak yaratıcı projelerden büyük ölçüde yararlanır. Bununla birlikte, tüketici iletişimi rahatsız edici buluyorsa, çabalar boşunadır.
Özet (Çeviri)
Using the interactivity theory of marketing, the major goal of this research was to look into the effects of digital marketing elements (trendiness, interactivity, and attractiveness) on the performance of higher education institutions via the moderating function of online trust. The characteristics of digital marketing that were considered in this research were trendiness of services, digital marketing interaction, and attitude toward advertising. Using email and a self-administered questionnaire, data were gathered for this exploratory investigation. A total of 360 students from Azerbaijan's universities took part in the survey. SPSS 25 and Smart PLS 3 were used for data analysis. Students' performance at higher education institutions improves when they use fashionable and participatory digital marketing, according to the research. Academic achievement at universities has been shown to be significantly improved when students are exposed to engaging digital marketing campaigns. In the meanwhile, the link between university performance and internet trust is greatly moderated. With authorization, customers have the ability to regulate the flow of information and customize the communications they receive. Managers, on the other hand, profit greatly from co-creative projects. However, if the consumer considers the communications obtrusive, the efforts are for nothing.