The effects of FlipGrid on Turkish EFL learners' anxiety, willingness to communicate and students' perceptions
FlipGrid'in yabancı dil olarak İngilizce öğrenen Türk öğrencilerin yabancı dil kaygısı ve iletişim kurma isteğine etkisi ve öğrencilerin FlipGrid ile ilgili görüşleri
- Tez No: 754543
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA POLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil kaygısı, iletişim kurma isteği, bilgisayar ortamlı iletişim, video destekli asenkron iletişim, Flipgrid, Foreign language anxiety, Willingness to communicate, Computer-mediated communication, Asynchronous video-based CMC, Flipgrid
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu araştırmanın amacı asenkron video teknolojisi FlipGrid'in İngilizce öğrenen Türk öğrencilerin yabancı dil kaygısı ve iletişim kurma isteği üzerindeki etkisini araştırmak, öğrencilerin FlipGrid teknolojisi hakkındaki düşüncelerini öğrenmektir. Katılımcılar, kontrol grubunda on yedi ve deney grubunda on yedi olmak üzere otuz dört kişidir. İstanbul'da bir üniversitede okumaktadırlar. Araştırma yarı deneysel şekilde tasarlanmıştır. Öncesinde her iki gruptakiler de yabancı dil kaygısı ölçeği ve iletişim kurma isteği ölçeği ön testlerini yanıtlamıştır. Deney grubu, kitaplarından uyarlanan konuşma aktivitelerini FlipGrid üzerinde yapmış, kontrol grubu aynı aktiviteleri senkron bir şekilde online derslerde yapmıştır. Yedi haftalık uygulamanın ardından, iki grup da ölçeklere tekrar yanıt vermiştir. Beş öğrenci ile görüşmeler de yapılmıştır. Sonuçlar FlipGrid'in kaygıyı azalttığını ancak iletişim kurma isteğinde artışa sebep olmadığını, öğrencilerin FlipGrid ile ilgili görüşlerinin olumlu olduğu göstermiştir. Bu çalışma Flipgrid'in etkisi hakkında deneysel veri sunar ve öğretmenlere Flipgrid vb. uygulamalar konusunda fikir verebilir.
Özet (Çeviri)
This study addressed the effects of an asynchronous video-based technology, FlipGrid, on Turkish EFL learners' (1) foreign language anxiety, (2) willingness to communicate, (3) learners' perceptions of FlipGrid. The participants were 34 EFL students (n=17 control, n=17 experimental) studying at a university in Istanbul. It was a quasi-experimental study. The researcher had two groups. Both groups were given anxiety and willingness to communicate pretests. For 7 weeks, the control group did the speaking tasks in their course book, while the experimental group created videos to respond to the same tasks. Both groups were given Foreign Language Classroom Anxiety Scale (FLCAS) and The Willingness to Communicate Scale (WTCS) again. Then, semi-structured interviews with five learners were conducted. The findings showed that FlipGrid helped learners to alleviate anxiety; however, it did not increase willingness to communicate and students had a positive attitude towards the tool. This study presents insights and empirical data about the impact of Flipgrid and can help practitioners consider the use of asynchronous video-based tools in their institutions.