The effect of employing the online Kahoot game-based learning platform on primary Turkish EFL learners' grammar learning improvement
Çevrimiçi Kahoot oyun tabanlı öğrenme platformunu kullanmanın ilköğretim düzeyindeki Türk EFL öğrencilerinin gramer öğrenimini iyileştirmeye etkisi
  1. Tez No: 756193
  2. Yazar: SEYEDBEHNAM MIRPOUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Dilbilgisi performansı, Öğrenmeye yönelik tutumlar, Kahoot, Oyun tabanlı öğrenme, Grammar performance, Attitudes toward learning, Kahoot, Games-based learning
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Teknolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Dilbilgisi, EFL ortamlarında, öğrencilerin İngilizce performansı için bu önemli alt beceriye gereksinim duymaları nedeniyle zaman geçtikçe geliştirilmesi ve hatırlanması gereken kritik alt becerilerden biridir. Dilbilgisi öğrenme ve akılda tutma için çeşitli öğretim teknolojileri sunulmaktadır. Dilbilgisi performansında rol oynadığı görülen öğretim teknolojilerinden biri de oyun tabanlı platformlar gibi görünmektedir. Bu çalışma; oyun temelli öğretimin ve dilbilgisini geliştirmenin önemi nedeniyle, Kahoot oyun tabanlı platformun, temel düzeydeki Türk EFL öğrencilerinin dilbilgisi öğrenimi ve akılda tutma üzerindeki etkisini keşfetmeyi amaçlamıştır. Ayrıca, çalışma, uygulama grubundaki öğrencilerin tutumlarını saptamayı da hedeflemiştir. Bu amaçla, kolaylı örneklemeye dayalı olarak İstanbul'daki özel okulların birinden, 48 EFL öğrencisi örneklem olarak seçilmiştir. Temel düzeydeki iki sınıf, kontrol grubu ve uygulama grubu olarak yansız biçimde ayrılmıştır. Veri toplama araçları; dilbilgisi alanında ön-test, dilbilgisi alanında son-test, kalıcılık testi ve tutum ölçeğidir. Bağımsız örneklem t-testlerinin sonuçları; Kahoot oyun tabanlı platformun, EFL öğrencilerinin kontrol grubuyla karşılaştırıldığında, hem dilbilgisi öğrenme hem de akılda tutma açısından etkili bir rolü olduğunu göstermiştir. Tutum ölçeğinin sonuçları, oyunların genel olarak İngilizce öğrenimi ve özel olarak dilbilgisi öğrenimi üzerindeki etkililiğini göstermiştir. Bu çalışmanın EFL öğrencileri ve öğretmenler için bazı çıkarımları vardır.
Özet (Çeviri)
Grammar is one of the critical sub-skills in EFL settings, which requires to be improved and recalled after the pass of time since students need this important sub-skill for English performance. For grammar learning and retention, various teaching technologies are presented. One of the teaching technologies that seem to play a role in grammar performance seems to be game-based platforms. Due to the importance of game-based instruction and grammar improvement, the current study attempted to investigate the influence of the Kahoot game-based platform on grammar development and retention of Turkish elementary English Foreign Language learners. Furthermore, the research sought to investigate attitudes of the learners as a consequence of the treatment. To this end, a sample of 48 EFL learners was selected from one of the private schools in Istanbul, Turkey, by employing convenient approach. The two elementary classrooms were separated, randomly, into control and treatment groups. The data collection tools were pretest, posttest, retention test, and an attitude scale. Independent sample t-test findings revealed the effective roles of the Kahoot game-based platform in both grammar learning and retention of EFL learners in comparison with the control group. The results of the attitude scale confirmed the efficiency of applying games in general and grammar skill improvement in particular. This study has some implications for EFL learners and teachers in using educational games.