The Energy and the momentum correction coefficients in compound channels
Bileşik kanallarda enerji ve momentum düzeltme katsayıları
- Tez No: 75687
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURAY TOKYAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Compound channel, energy correction coefficient, momentum correction coefficient
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 202
Özet
Pürüzlülük oranının ve göreceli derinliğin, simetrik bileşik kanallardaki enerji ve momentum düzeltme katsayılarına etkisi araştırılmıştır. Enerji ve momentum düzeltme katsayılarının önemi ve tanımlan sunulmuştur. Deneyler düz ve pürüzlü yüzeylerde yapılmıştır. Hız ölçümlerinden ve konveyans faktörlerinden elde edilen enerji ve düzeltme katsayıları karşılaştuılmıştır. Anahtar sözcük: Bileşik kanal, enerji düzeltme katsayısı, momentum düzeltme katsayısı
Özet (Çeviri)
The effect of the relative roughness and relative depth on the energy- and momentum - correction coefficients of a symmetric compound channel has been studied. The importance and the definitions of the energy- and momentum - correction coefficients in compound channels are presented. Experiments are done both on smooth and rough boundaries. The values of the momentum and the energy correction coefficients are compared with those obtained from the velocity measurements and from the conveyance factors.