The effectiveness of distance learning compared to traditional face-to-face learning at public iraqi universities from the students' perspectives
Öğrencilerin bakış açısından ırak devlet üniversitelerinde uzaktan öğretimin geleneksel yüz yüze öğretime göre etkinliği
  1. Tez No: 757996
  2. Yazar: YOUSIF SHIHAB AHMED AHMED
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YEŞİM KEŞLİ DOLLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan öğretim, geleneksel yüz yüze öğretim, öğrencilerin bakış açıları, zorluklar, fırsatlar, Irak devlet üniversiteleri
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Mevcut çalışma, öğrencilerin bakış açısından Irak devlet üniversitelerinde geleneksel yüz yüze öğretime kıyasla uzaktan öğretimin etkinliğini araştırmıştır. Irak devlet üniversitelerinde uzaktan öğretimin etkinliğinin yanı sıra uzaktan öğretim kullanımının zorluklarını ve fırsatlarını araştırmak üzere üç araştırma sorusu oluşturulmuştur. Nicel ve nitel yöntemlerden oluşan bu çalışmaya veri toplamak amacıyla karma yöntem araştırma tasarısı kullanılmıştır. Öncelikle, uzaktan öğretim hakkında geniş bir bakış açısı elde etmek ve üniversite öğrencileri tarafından uzaktan öğretimin benimsenmesinde zorluklar ve fırsatların olup olmadığını belirlemek amacıyla 300 üniversite öğrencisinden anket formu yoluyla veriler toplanmıştır. Sonrasında, uzaktan öğretimin zorluklarını ve fırsatlarını derinlemesine anlamak için 15 katılımcıdan veri toplamak üzere yarı yapılandırılmış bir görüşme kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, uzaktan öğretim geleneksel yüz yüze öğretim kadar etkili değildir ve öğrenciler hala geleneksel öğretimi tercih etmektedir. Bulgular ayrıca üniversitelerin ve öğrencilerin uzaktan öğretimi benimserken yaşadıkları en önemli zorlukları ortaya çıkarmıştır. Sonuçlar, zorluklara rağmen, devlet üniversitelerinde uzaktan öğretimin entegre edilmesi için önemli fırsatlar olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
The present study investigated the effectiveness of distance learning in comparison to traditional face-to-face learning at public Iraqi universities from the perspective of the students. Three research questions were posed to investigate the effectiveness of distance learning in public Iraqi universities, as well as the challenges and opportunities of using distance learning. A mixed-method research design was used to collect data for this study, which included both quantitative and qualitative methodologies. First, data were collected by survey questionnaire from 300 university students to obtain a broad perspective on distance learning and to determine whether there were challenges and opportunities in adopting distance learning by university students. Then, to have an in-depth understanding of the challenges and opportunities of distance learning, a semi-structured interview was used to collect data from 15 participants. According to the findings, distance learning is not as effective as traditional face-to-face learning, and the students still prefer traditional learning. The findings also revealed the most significant challenges that universities and students experienced when adopting distance learning. The results indicated that, despite the challenges, there was significant opportunities for integrating distance learning at public universities.