Riemann hypothesis for function fields
Fonksiyon cisimleri için riemann hipotezi
  1. Tez No: 75935
  2. Yazar: BURCU GÜLMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHPARE BİLHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Function Fields, Zeta Function, Riemann Hypothesis in, Fonksiyon Cisimleri, Riemann Hipotezi, Zeta Fonksiyonu iv
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ABSTRACT RIEMANN HYPOTHESIS FOR FUNCTION FIELDS Gülmez, Burcu M.S., Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Mehpare Bilhan December 1998, 59 pages. In this thesis, we consider the proof of an analogue of the Riemann hy pothesis for a function field F of one variable with a finite constant field A'. The classical Riemann Hypothesis ( which is still unproven ) says that - besides the trivial zeros.* = -2, -4,...- all zeros of the Riemann-zeta function £(.s) lie on the line Re(s) = 1/2. In the function field case it was proved that the zeros of the function Çf/A'(*) lie on the line Re(s) = 1/2. Our aim in this thesis is to give the proof of this result, known as the Hasse-Weil Theorem, following the proof given by Bombieri.
Özet (Çeviri)
oz FONKSİYON CİSİMLERİ İÇİN RİEMANN HİPOTEZİ Gülmez, Burcu Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehpare Bilhan Aralık 1998, 59 sayfa. Bu tezde, sabit cismi sonlu bir K cismi olan bir değişkenli F fonksiyon cismi için Riemann Hipotezi'nin ispatını ele alacağız. Klasik Riemann Hipotezi (halen ispatı yapılamamıştır) Riemann-zeta fonksiyonunun bariz sıfırları olan.s = - 2, - 4, - (i,... dışında, kalan sıfırlarının /?e(.s) = 1/2 doğrusu üzerinde okluğu ispatlanmıştır. Bu tezde amacımız Hasse-Weil teoremi olarak bilinen bu sonucun ispatını Bombieri'nin ispatını takip ederek vermektir.