Form document identification based on hierarchical tree representation
Form belgelerinin hiyerarşik ağaç yapısına dayalı özdeşleştirilmesi
  1. Tez No: 76028
  2. Yazar: PINAR DUYGULU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. VOLKAN ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Form Belgeleri, Form İşleme Sistemleri, Özdeşleştirme, Buluşsal Algoritma, Hiyerarşik Ağaç Gösterimi iv, Form Documents, Form Processing Systems, Identification, Heuristic Algo rithm, Hierarchical Tree Representation iii
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
oz FORM BELGELERININ HIYERARAŞIK AĞAÇ YAPISINA DAYALI ÖZDEŞLEŞTIRILMESI Duygulu, Pınar Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Assist Prof Dr Volkan Atalay Eylül 1998, 54 sayfa Bu çalışmada amaç, form belgeleri için mantıksal bir gösterim şekli bulmaktır. Form belgelerinin mantıksal yapısı form üzerindeki çizgiler kullanılarak hiyerarşik bir ağaç yapısıyla gösterilmektedir. Yöntem yukarıdan aşağıya yapıdadır ve form belgesi üzerindeki önceden basılmış ve sonradan doldurulmuş kısımlar kullanılmamaktadır. Mantıksal olarak aynı form belgeleri aynı hiyerarşik ağaç yapısıyla eşlenmiştir. Önerilen gösterim sayesinde formların fiziksel farklılıklarından doğan problemler ortadan kaldırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FORM DOCUMENT IDENTIFICATION BASED ON HIERARCHICAL TREE REPRESENTATION Duygulu, Pınar MS., Department of Computer Engineering Supervisor: Assist Prof Dr Volkan Atalay September 1998, 54 pages In this study, the aim is to develop a logical representation for form documents. A hier archical tree structure is proposed to represent the logical structure of a form by using lines. The approach is top-down and no domain knowledge such as the preprinted data or filled-in data is used. Logically same forms are associated to the same hierarchical tree. This representation can handle geometrical modifications and slight variations.