Managing Algerian waqf institutions by applying blockchain technology
Cezayir vakıf kurumlarının blockchain teknolojisiyle yönetilmesi
  1. Tez No: 761331
  2. Yazar: MOHAMED ZAHAFI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SONAT BAYRAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: blockchain teknolojisi, Waqfchain, Fantaira, bağış kurumları, Cezayir, Blockchain technology, Waqfchain, Fantaira, Waqf institutions, Algeria
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 67
Özet
Bu araştıma blockchain teknolojisini kullanarak Cezayirli bağış kurumlarının yönetiminin mümkünlüğünü ve uygulanabilirliğini araştırmayı hedefler. Blockchain teknolojisi muhasebe alanındaki sanal muhasebe defterlerini içeren ve bu veritabanının tüm kullanıcılarına dağıtılan sanal bir veritabanı olarak tanımlanmaktadır. Bu teknolojinin veri düzenleme ve saklama kolaylığı, güvenlik ve şeffaflık, gizlilik ve verimlilik gibi birçok avantajı vardır. Bağış kurumunun gerçekliğini ve beklentilerini analiz etmek için önceki çalışmaları kullanmanın yanı sıra Röpportajlara yönelik olan niteliksel yaklaşım çalışmanın sorularını ve hedeflerini yanıtlarken göz önüne alınmıştır. Bu çalışmanın sonuçları, bağışları organize etmenin ve yönetmenin bir yolu olarak blockchain teknolojisinin benimsenmesi durumunda Cezayir'deki bağış sektörünün yararlanabileceği birçok avantaj ve fayda sunar. Çalışmada ayrıca bu teknolojinin uygulanabilmesi için atılması gerekn adımlar ortaya konmuştur. Sonuç olarak, Cezayir'de vakıf yönetimindeki karar vericilere ve aktörlere, bu hassas sektörün çağdaş teknolojik gelişme doğrultusunda toplumların gelişmesinde yapıcı rolünü yeniden kazandırmak için harekete geçirilebilmesi için bir dizi öneri ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
This research aims to study the possibility and feasibility of managing Algerian Waqf institutions using blockchain technology. Blockchain technology is defined as a virtual database that contains ledger-like ledgers in the accounting field, distributed to all users of this database. This technology has many advantages such as ease of data organization and preservation, security and transparency, confidentiality, and efficiency. The qualitative approach based on interviews was adopted in answering the questions and objectives of the study, in addition to using previous studies to analyze the reality and prospects of the Waqf institution. The results of this study presented many advantages and benefits that the Waqf sector in Algeria can benefit from if the blockchain technology is adopted as a way to organize and manage Waqfs. The study also indicated the necessary steps to be adopted in order to implement this technology. In conclusion, a set of recommendations were put forward for decision makers and actors in the management of Waqfs in Algeria in order to activate this sensitive sector to restore its constructive role in the development of societies in line with contemporary technological development.