Çiçekdağı batı yarısı (Kırşehir) florası
  1. Tez No: 76152
  2. Yazar: HÜSEYİN POLAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MECİT VURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Çiçek Dağı, Türkiye, Flora, Çiçek Dağı, Turkey. Page number: 137 Adviser: Prof. Dr. Mecit VURAL II
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
ÇİÇEK DAĞI BATI YARISI (KIRŞEHİR) FLORASI (Yüksek Lisans Tezi) HÜSEYİN POLAT GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ OCAK 1998 ÖZ Bu çalışma Çiçek Dağı Batı Yarısı (KIRŞEHİR) florasını içermektedir. Çalışma alanından 1159 bitki örneği 1993-1996 yılları arasında toplandı. Bu örneklerin teşhis edilmesi sonucunda 66 familya ve 324 cins'e ait 624 tür ve türaltı düzeyde takson tespit edilmiştir. 99 takson da B5 karesi için yeni kayıttır. 103 endemik takson vardır, endemizm oranı % 16.50' dır. Taksonların fitocoğrafi bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri 177 (%28.36), Akdeniz elementleri 30 (%4.99), Avrupa-Sibirya elementleri 28 (%4.65)' dır. Diğerleri 389 (% 62.00)' dir. Bilim Kodu: 401. 03. 04.
Özet (Çeviri)
FLORA OF WEST PART OF ÇİÇEK DA?I (KIRŞEHİR) (Master Thesis) HÜSEYİN POLAT GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY JANUARY 1998 ABSTRACT This research consist of the flora of West Part of Çiçek Dağı (KIRŞEHİR). 1159 plant specimens were gathered from the area in 1993-1996. Identifications show that 624 taxa at the specific rank or belove survive in West Part of Çiçek Dağı, and they are belong to 324 genera and 66 family related with them. 99 taxa are new record for the B5 square. Distribution of the 624 taxa into the phytogeoraphical regions are as follow: Irano-Turanian 177 (28.36 %), Mediterranean 30 (4.99 %), Euro-Siberian 28 (4.65 %) and the others 389 (62.00 %). Endemism rate of the 103 endemic species is 16.50 %. Science code: 401. 03. 04.