Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde uygulanan lisans III. sınıf şan dersi öğretim programının çağdaş öğretim programı anlayışına göre incelenmesi
  1. Tez No: 76230
  2. Yazar: GÜNAY AKGÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SALİH AKKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: ses eğitimi, öğretim programı Sayfa Adedi Tez Yöneticisi 224.18.00 Ses eğitimi, öğretim programı 96 Doç. Dr. Salih AKKAŞ
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZI EGITIM FAKÜLTESİ MÜZİK EĞİTİMİ BÖLÜMÜNDE UYGULANAN LİSANS IH. VE IV. SINIF ŞAN DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ ÇAĞDAŞ ÖĞRETİM PROGRAMI ANLAYIŞINA GÖRE İNCELENMESİ (Yüksek Lisans Tezi) Günay AKGÜN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Temmuz 1998 ÖZET Bu araştırma G.Ü.G.E.F Müzik Eğitimi Bölümünde halen uygulanan Ses Eğitimi Anasanat Dalı lisans HI. ve IV. sınıf Anadal Şan Dersi Öğretim Programı'nın, çağdaş öğretim programı anlayışına göre incelenerek, uygulamadaki durumunu ortaya çıkarıp geliştirmek ve gelecekteki araştırmalara katkıda bulunmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla yapılan bir anket aracılığıyla, öğretim elemanları ve öğrencilerin görüş ve önerileri alınmıştır. Lisans III. ve IV. sınıf Ses Eğitimi'nde uygulanan programlarda çağdaş öğretim programının öğeleri olan hedef, hedef davranış, öğretme durumları, sınama-ölçme durumları ve değerlendirme öğelerinin bulunma düzeyleri araştırılmıştır. G.Ü.G.E.F Müzik Eğitimi Bölümü'ndeki öğretim elemanları ve öğrencilere uygulanan anketin sonuçlan çizelgeler halinde gösterilmiştir. Ayrıca araştırmanın sonunda programın geliştirilmesine ve uygulanmasına yönelik çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Bilim Kodu
Özet (Çeviri)
THE EXAMINATION OF THE UNDERGRADUATE HI AND IV VOICE TRAINING PROGRAMS IN THE DEPARTMENT OF MUSIC EDUCATION, THE FACULTY OF GAZİ EDUCATION, GAZİ UNIVERSITY, WITH RESPECT TO THE CONTEMPORARY TEACHING APPROACH (M. Sc. Thesis) GünayAKGÜN GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY July 1998 ABSTRACT This research has been performed to examine the state of the currently held undergraduate III and IV Vocal Training Programs of the undergraduate School of Vocal Training Main Branch, the faculty of Gazi University, according to the contemporary training approach and reveal it's applicational aspects, contribute to it's development and shed light on future studies on this subject. Thus, the suggestions and thoughts of lecturers and students in the school have been requested by the survey. The levels of the subjects of a contemporary training program like goal, target behaviour, training itself, testing, measuring and assesment procedure have been investigated in HI and IV vocal training programs. The results of the survey done to lecturers and students of the department of music education in Gazi University, have been indicated. Also, at the and of the research, various suggestions were put forward for developing and application of a contemporary program. Science Code Key Words Page Number Adviser 224.18.00 Voice training, education curcilum 96 Assoc. Prof. Dr. Salih AKKAŞ