The relationship between spiritual experience and happiness among muslim youth
Londralı gençlerde manevi deneyim ve mutluluk arasındaki iliski
  1. Tez No: 765858
  2. Yazar: MERVE ÇETİNKAYA
  3. Danışmanlar: DR. DANİEL DEHANAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Maneviyat. Ruhsal Deneyim. Dini Deneyim. Mutluluk. Esenlik, Spirituality. Spiritual Experience. Religious Experience. Happiness. Well-being
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Londra King's Koleji (King's College London)
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Din ve Felsefe Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Manevi deneyimin en önemli işlevlerinden biri, bireyin mutluluğu üzerindeki olumlu etkisidir. Bu çalışma, Londrada ki Müslüman gençlerin manevi deneyimleri ile mutlulukları arasındaki ilişkiyi araştırmayi amaçlamaktadır. Bunu başarmak amaciyla, manevi deneyimler ;Günlük Manevi Deneyim Ölçeği; kullanılarak , mutluluk ise ;Oxford Mutluluk Anketi; kullanilarak ölçülmüş ve katılımcıların manevi anlayışlarını değerlendirmek için yarı yapılandırılmış görüşmeler kullanılmıştır. Nicel analizin sonuçları, ruhsal deneyim ve mutluluk arasında bir ilişki olmadığını göstermektedir. Öte yandan, nitel analizler pozitif bir ilişki önermektedir. Maneviyat, bireyin sorunlarla başa çıkmasına yardımcı olur ve bu da daha yüksek bir mutluluk düzeyine ulaşmaya yol açabilir.
Özet (Çeviri)
One of the major functions of spiritual experience is its positive impact on the happiness of the individual. This study, therefore, explores the relationship between spiritual experience and happiness of Muslim youths in London. To achieve this, the Daily Spiritual Experience Scale has been employed to measure spiritual experience while the Oxford Happiness Questionnaire has been used to measure happiness, and semi-structured interviews are utilised to evaluate spiritual understanding of participants. The results of the quantitative analysis demonstrate that there is no correlation between spiritual experience and happiness. On the other hand, qualitative analyses suggest a positive relationship, which means that spirituality helps the individual to cope with problems, which in turn might lead to a higher happiness level.