Dünya'da ve Türkiye'de göç politikaları ve mali fonlar
Migration policies and financial funds in the world and in Turkey
  1. Tez No: 766704
  2. Yazar: RABİA AKMAN DALKILIÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAKAN AY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Uluslararası Göç, Göç, Mülteci, Avrupa Birliği, International Migration, Migration, Refugee, European Union
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maliye Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Göç kavramı yalnızca göçmenleri etkilememektedir. Bununla birlikte göç alan ve göç veren ülkeleri de etkilemektedir. Göçün birden fazla unsuru etkilemesinden dolayı devletler, bu göç olgusuna çözüm arayışları içerisindedir. Bu çözüm arayışları çerçevesinde devletler göç sürecini uygun ve iyi bir şekilde yönetmek istemektedirler. Bununla birlikte devletler bir takım yasal düzenlemeler ve kamu politikaları oluşturmaya gayret göstererek ulusal işbirlikleri hazırlamaktadır. Avrupa Birliği(AB) bu kapsamda düzensiz göç unsurunu engellemek amacıyla üçüncü dünya ülkeleri ile işbirlikleri yapmaktadır. Bu politika AB'ye yapılan göç hareketlerinde azalışlar sağlamıştır. AB yapılan geri kabul anlaşmaları ile de üçüncü dünya ülkelerinden gelen düzensiz göç hareketlerini de kontrol altında tutarak bu ülkelere finansal destek sağlamaktadır. Avrupa Birliği finansal desteklerini uzun, kısa ve orta vade olarak şekillendirmektedir. Bu şekillendirme ile beraber mültecilerin gereksinimlerine göre politikalar oluşturulmaktadır. Avrupa Birliği üçüncü dünya ülkelerine ilişkin yapmış olduğu mali yardımlar ile AB'nin kalkınmasını ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını amaç edinmişlerdir. Avrupa Birliği, Türkiye'de yaşayan mülteciler içinde Türkiye'ye finansal destek sağlamaktadır. Bu destek sayesinde Türkiye'de bulunan mültecilerin temel gereksinimleri karşılanmaktadır. Avrupa Birliği finansal desteklerin yanında da ortaya çıkarmış olduğu projeler ve programlarla mültecileri desteklemektedir.
Özet (Çeviri)
The concept of migration does not only affect immigrants. In addition, it also affects the countries that receive and send immigrants. Since immigration affects more than one factor, states are in search of a solution to this immigration phenomenon. Within the framework of this search for a solution, states want to manage the migration process appropriately and well. In addition, states are preparing national collaborations by making efforts to create a number of legal regulations and public policies. In this context, the European Union cooperates with third world countries in order to prevent irregular migration. This policy has led to decreases in migration movements to the EU. With the readmission agreements made, the EU provides financial support to these countries by keeping the irregular migration movements from third world countries under control. The European Union shapes its financial supports as long, short and medium term. With this shaping, policies are formed according to the needs of refugees. The European Union has aimed at the development of the EU and the elimination of poverty with the financial aid it has given to third world countries. The European Union provides financial support to Turkey among refugees living in Turkey. Thanks to this support, the basic needs of refugees in Turkey are met. In addition to financial support, the European Union supports refugees with the projects and programs it has created.