Ecommerce and its role in economic transformation from perspective of business management
İşletme yönetımı perspektifinden e-tıcaretin ekonomik dönüşümdeki rolü
  1. Tez No: 767260
  2. Yazar: AREZOO BEHRAVESH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURCU ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: e-ticaret, ekonomik dönüşüm, işletme yönetimi, e-commerce, economic transformation, business management
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu araştırmanın amacı, elektronik ticareti ve ekonomik dönüşümdeki rolünü işletme yönetimi açısından incelemektir. Bu araştırmada, araştırma arka planı, teorik temel ve tanımları belirlemek ve incelemek için kütüphane kaynaklarından yararlanılmış. Daha sonra bilgi ve uzmanlarla yapılan görüşmelerden yararlanılarak ekonomik kalkınma göstergeleri belirlenmiş ve son olarak kartopu örnekleme yöntemi ile hedeflenen uzmanlar, akademik uzmanlar ve bu sektörün paydaşları kullanılarak gerekli korelasyonlar ve metrikler çıkarılarak yardımcı olunması sağlanmıştır. e-ticaretin ekonomik kalkınma üzerindeki etkisi araştırılmalıdır. Elde edilen sonuçlara göre günümüzde e-ticaretin ülkelerin ticaretinde önemli bir rol oynadığı ifade edilebilir. Bu nedenle, petrol dışı ihracatın daha hızlı artırılması hedefine ulaşmak için İran'da bilgi ve iletişim teknolojilerine yapılan yatırımların artırılması gerekmektedir. Uygulamada, bu araştırmanın sonuçlarının politika mesajı, İnternet'in ve bilgi ve iletişim teknolojisi sektörünün gelişimini ve İnternet'in ekonomik sektörlerde, özellikle ihracat sektöründe kullanımının optimizasyonunu vurgulamaktadır. Ayrıca hükümet lider olarak farklı sektörleri teşvik etmek ve ikna etmek için hizmetlerini elektronik ortamda sunabilir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to investigate electronic commerce and its role in economic transformation from the point of view of business management. In this research, library sources were used to identify and study the research background, theoretical basis and definitions; Then, using information and interviews with experts, economic development indicators were determined and finally, using the snowball sampling method and the target community of experts, academic specialists and stakeholders of this industry, the necessary correlations and metrics were extracted to help The effect of using e-commerce on economic development should be investigated. According to the obtained results, it can be stated that nowadays e-commerce plays an important role in the trade of countries. Therefore, it is necessary to increase investment in information and communication technology in Iran in order to achieve the goal of increasing non-oil exports faster. In practice, the policy message of the results of this research emphasizes the development of the Internet and the information and communication technology sector, and the optimization of the use of the Internet on economic sectors, especially the export sector. Also, the government, as a leader, can provide its services electronically in order to encourage and persuade different sectors.