Lefebvre'in dönüşüm modelinde toplumsal farkındalık ve kısıtlılık ölçütleri ve geçerlilik düzeyleri
In Lefebvre's transformation model, social awareness and limitations criteria and validity levels
  1. Tez No: 768497
  2. Yazar: İSMAİL KURŞAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Toplum, toplumsal dönüşüm, toplumsal farklılaşma, Society, social transformation, social differentiation
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Grubu Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışma; toplumların oluşumu, farklılaşması ve dönüşmesi süreçlerini açıklamak üzere bir model olup olamayacağı tartışmasını ele almaktadır. Bu kapsamda alan okumalarından yola çıkarak toplumsal dönüşüm modelinin belirlenmesi ve açıklayıcılığının sınanması amaçlanmıştır. Bunun için öncelikle nitel analiz ile teorik modelin ana kategorileri çıkarılmakta, bu kategorilerin somut ölçülebilir göstergeleri belirlenmekte ve ülkelere dair makro verilere dayalı olarak modelin açıklayıcılık gücü ortaya koyulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This work; It deals with the debate whether it can be a model to explain the formation, differentiation and transformation of societies. In this context, it is aimed to determine the social transformation model based on field readings and to test its explanatory power. For this, first of all, the main categories of the theoretical model are determined by qualitative analysis, the concrete measurable indicators of these categories are determined, and the explanatory power of the model is revealed based on the macro data of the countries.