Prefabrikasyon sistemi ile Adana'da müstakil ev üretim olanakları
The Prospect of prefabricated low-storey single family housing in Adana
- Tez No: 77150
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF GÜRÇINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Müstakil Konut- Endüstrileşmiş Yapım Sistemleri- Prefabrikasyon m, Low-Storey Single-Family House - Industrialized Building Systems Prefabrication IV
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 38
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ Prefabrikasyon Sistemi İle Adana'da Müstakil Ev Üretim Olanakları Gökhan BERKMEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK ANABİLİM DALI Danışman : Doç. Dr. Yusuf GÜRÇINAR Yıl : 1998, Sayfa : 30 Jüri Doç. Dr. Yusuf GÜRÇINAR Prof. Dr. Erkin ERTEN Doç. Dr. Levin ÖZGEN Adana kent nüfusunda özellikle son senelerde hızlı bir artış görülmektedir. Buna bağlı olarak kentte konut talebi giderek artmaktadır. Kent merkezindeki yoğunluk yeni yapılaşmaya imkan vermemekte, kent kuzeyinde yeni konut alanları meydana gelmektedir. Konut talebinin bir bölümünü müstakil ev talebi oluşturmaktadır. Bu çalışmada, Adana kentinde nitelikli konut arayışına bağlı olarak ortaya çıkan müstakil ev talebine çözüm aranmakta, hızlı ve kaliteli üretim amacıyla, prefabrikasyon çerçevesinde üretim olanakları incelenmektedir. Bu amaçla, Türkiye'de müstakil konut üretiminde uygulanan prefabrike sistemlerden faydalanılmakta, bu üretim sistemlerinin özellikleri ve Adana kenti için uygulama olanakları araştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS The Prospect of Prefabricated Low-Storey Single-Family Housing in Adana Gökhan BERKMEN DEPARTMENT OF ARCHITECTURE INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Doç. Dr. Yusuf GÜRÇINAR Year : 1998, Pages : 30 Jury : Doç. Dr. Yusuf GÜRÇINAR Prof. Dr. Erkin ERTEN Doç. Dr. Levin ÖZGEN The population of the city of Adana has increased rapidly in recent years. As a result, demand for housing has increased. The dense population in the main residential district of the city has not provided the opportunity for new construction and consequently, new residential regions have formed in the northern part of the city. Some of the demand for housing is for low-storey single-family housing. In this study, new solutions using prefabrication have been investigated to rapidly supply the demand for quality low-storey single-family houses. The prefabricated systems used in Turkey have been analyzed to find the applicable solutions for the lack of this type of housing in Adana.