The effect of leadership characteristics on employee motivation and satisfaction in luxurt hotel business in Turkey
Türkiye'de lüks otel işletmelerinde liderlik özelliklerinin çalışan motivasyonu ve memnuniyeti üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 773995
  2. Yazar: LAMAN KHALILOVA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Liderlik, Çalışan Motivasyonu, Çalışan Memnuniyeti
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
“Liderliğin Çalışanların Motivasyonu ve Memnuniyeti Üzerindeki Etkisi”adlı çalışmanın amacı, günümüz çalışma yaşamında etkin bir organizasyon için gerekli olan liderlik kavramının, günümüz çalışma yaşamında motivasyon kavramı üzerindeki etkisini araştırmaktır ve etkili bir organizasyon için de gereklidir. Bu çalışmanın amacı, turizm hizmet kurumlarında liderlik yaklaşımlarının motivasyon ile örgütsel tatmin arasında bir ilişki olup olmadığını, varsa iki kavram arasındaki etki düzeyini belirlemek ve liderlik davranışı, motivasyon ve liderlik davranışları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Bu çerçevede kurumda çalışan personelin davranışlarını şekillendiren faktörler ve bu faktörlerin onların motivasyon ve memnuniyet düzeylerini nasıl etkilediği belirlemeye ve bu faktörlerin etkileri ile bunların etkileri arasında bir ilişki olup olmadığı açıklamaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of the study named“The Effect of Leadership on the Motivation and satısfactıon of Employees”is to investigate the effect of the concept of leadership, which is necessary for an effective organization in today's working life, on the concept of motivation, which is also necessary for an effective organization. The aim of this study is to determine whether there is a relationship between motivation and organizational satisfaction of leadership approaches in tourism service institutions, if there is, to determine the effect level between the two concepts and to determine the relationship between leadership behavior, motivation and organizational satisfaction levels. In this framework, it has been tried to define the factors that shape the behaviors of the personnel working in the institution and how these factors affect their motivation and satisfaction levels, and to explain whether there is a relationship between the effects of these factors and their behaviors, and if there is, what the level of relationship. Keywordos: Leadershıp, Employee Motıvatıon, Employee Satısfactıon