Yönetici davranışları ve çalışan yaratıcılığı arasındaki ilişki
The relationship between manager behaviors and employee creativity
  1. Tez No: 777197
  2. Yazar: HAMZA HOUSSEIN ELMI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışan Yaratıcılığı, Liderlik, Yaratıcılık, Yönetici ve Yönetim, Administration, Creativity, Employee Creativity, Executive And Leadership
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışma, yönetici davranışları ile çalışan yaratıcılığı arasındaki ilişkiyi temel almakta olup, bu amaçla yönetici davranışları ve çalışan yaratıcılığı boyutları arasında var olan ilişkileri araştırmayı amaçlamış ve bunlar nicel ve birincil temelde incelenmiştir. Araştırma örneklemini Kütahya ve Cibuti'de faaliyet gösteren farklı lojistik firmalarından 389 çalışan oluşturmaktadır. Analizde, transaksiyonel ve transformasyonel liderliğin çalışan yaratıcılığı üzerinde etkisi olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is based on the relationship between managerial behaviors and employee creativity, and for this purpose, it aimed to investigate the existing relationships between managerial behaviors and employee creativity dimensions, and these were examined on a quantitative and primary basis. data. The research sample consists of 389 employees from different logistics companies operating in Kütahya and Djibouti. In the analysis, it was determined that transactional and transformational leadership had an effect on employee creativity.