The marketing strategy of the luxury brand 'Louis Vuitton' in the fashion industry for generation Y
Moda sektöründeki lüks marka 'Louis Vuitton'un Y kuşağı için pazarlama stratejisi
  1. Tez No: 778374
  2. Yazar: GHITA EL HILALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FAİK ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lüks, Pazarlama, Moda, Y jenerasonu, Louis Vuitton, Luxury, Marketing, Fashion, GenerationY, Louis Vuitton
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Yıllar ve yüzyıllar boyunca bazı lüks markalar vardı ve günümüzde hala var. Müşteriler değişirken, büyürken ve gelişirken şirket içindeki ekip aynı kalabilir. Günümüz nesli, özellikle Millennials, günlük hayatımızda temel hale gelen internetin doğuşuna tanık oldu. Bu tezin amacı, Louis Vuitton'un yeni müşterilerine daha yakın olmak için dijital olarak moda pazarlamasına daha fazla dahil olup olmadığını analiz etmektir. Bu çalışma, konuya bir girişle başlar, ardından Lüks, Pazarlama, Moda pazarlaması ve Y Kuşağının tanımı gibi tüm ana noktaların bir dökümü ile başlar. Ardından, pazarlama stratejilerini tartışmak için Louis Vuitton'un pratik örneği. Ardından, bu çalışma için kullandığımız metodolojinin analizi gelir. Ve son kısım bu çalışmanın sonuç kısmıdır.
Özet (Çeviri)
For years and centuries, some luxury brands existed and still exist nowadays. The team within the company may stay the same while the clients change, grow, and evolve. Today's generation, especially the Millennials, have witnessed the birth of the Internet, which became fundamental in our daily life. The aim of this thesis is to analyze if Louis Vuitton is getting involved more in the fashion marketing digitally to be closer to their new clients. This study starts with an introduction to the subject, then a breakdown of all the major points such as the definition of Luxury, Marketing, Fashion marketing, and the Generation Y. Followed by the practical case of Louis Vuitton, to discuss their marketing strategy. Then, comes the analysis of the methodology we used for this work. And the last part is the conclusion of this study.