The effectiveness of the policy measures as a response to thefinancial crises in Turkey (comparative analysis)
Türkiye'deki mali krize karşı karşılık olarak politika önlemlerinin etkinliği (karşılaştırmalı analiz)
  1. Tez No: 779363
  2. Yazar: ALİYE NİGAR ÇOKGEZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VİOLETA MADZOVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Financial Crisis, Exchange Rate, Public Debt, Economic Growth
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: International Balkan University
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışmada kriz olgusu incelenecek, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizler ve bu krizlerin etkileri analiz edilecektir. Çalışmanın temel amacı, 2001 ve 2008 krizlerinin etkilerini neden-sonuç ilişkisini kullanarak karşılaştırmak ve bunlara karşı alınan kamusal önlemlerin etkinliğini incelemektir. Çalışmada 2001 ve 2008 krizleri, nedenleri, alınan önlemler, makroekonomik değişkenler ve bu krizler sonrasında Türkiye ekonomisinin genel durumu karşılaştırılacak ve gelecekte yaşanabilecek krizleri önlemek için alınabilecek olası önlemler ortaya konulacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, the phenomenon of crisis will be examined, the economic crises experienced by Turkey and the effects of these crises will be analyzed. The main goal of the study is to compare the impact of 2001 and 2008 crises by using cause and effect relation and examine the effectiveness of public precautions that had been taken against them. In the study, 2001 and 2008 crises, their reasons, precautions, macroeconomic variables and the general situation of Turkish economy after these crises will be compared and the possible measures that can be taken to prevent future crises will be put forward.