Sosyal medyanın kamuoyunun siyasal yaklaşımını yönlendirmedeki etisi
Social media's impact on direction of public opinion
  1. Tez No: 783444
  2. Yazar: DUYGU ESAT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. VOLKAN TATAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Siyaset, Kamuoyu, Siyasal İletişim, Social media, Politics, Public Opinion, Political communication
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Küreselleşmenin etkisi ve teknolojinin gelişmesi ile insanlar arasındaki iletişim faaliyetleri geleneksel yöntemlerden dijital yöntemlere doğru bir dönüşüm yaşamıştır. İnsanlar iletişim haberleşme bilgi alma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni teknolojik cihazlardan ve sosyal medya uygulamalarından yararlanmaktadırlar. İnsanlar bilgilenmek için interneti kullanmanın yanı sıra siyasal konularda bilgi edinmek ve kampanyaları öğrenmek için de sosyal medya uygulamalarını kullanmaktadır. Siyasal aktörlerin ve partilerin sosyal medyauygulamaları üzerinden paylaşmış olduğu bilgiler kampanyalar ve siyaset ile ilgili düşünceleri toplumun düşünce yapısının ve kamuoyunun yönlendirilmesinde etkilidir. Bu nedenle günümüzde internet ve sosyal medya siyaset alanındaki faaliyetler için oldukça güçlü bir araç olarak ifade edilmektedir Sosyal medya uygulaması seçmeli bilgilendirme yeni bir kamuoyunu oluşturmayı hedefleyen siyasal aktörler için bilgi akışını sağlayan önemli bir iletişim aracıdır. Bu nedenle günümüzde sosyal medya uygulamaları üzerinden siyaset ve kamuoyu alanında birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Sosyal medya kullanımının yaygın hale gelmesiyle beraber siyaset ve kamuoyu üzerindeki etkisi giderek artmıştır. Bu nedenle siyasal aktörler kamuoyu oluşturma ve siyasete yön vermekiçin günümüzde sosyal medya uygulamalarını aktif bir şekilde kullanmaktadır. Bu bilgilerden yola çıkarak bu araştırmada sosyal medyanın kamuoyunun siyasal yaklaşımını yönlendirmedeki etkisi konusu incelenmiştir. Çalışmanın amacı sosyal medyanın kamuoyunun siyasal yaklaşımını yönlendirmedeki etkisinin belirlenmesidir. Çalışma kapsamında sosyal medyanın kamuoyunun siyasal yaklaşımını yönlendirmedeki etkisi ile ilgili literatürde yer alan çalışmalar incelenmiştir. Bu araştırmanın Sosyal medyanın kamuoyunun siyasal yaklaşımını yönlendirmedeki etkisi konu başlıklı benzer araştırmalara rehberlik etmesibeklenmektedir.
Özet (Çeviri)
With the impact of globalization and the development of technology, communication activities between people have undergone a transformation from traditional methods to digital methods. People benefit from new technological devices and social media applications in order to meet their needs such as communication, communication and information. In addition to using the internet forinformation, people also use social media applications to obtain information onpolitical issues and to learn about campaigns. The information shared by political actors and parties through social media applications, campaigns and their thoughts on politics are effective in directing the society's mentality and public opinion. For this reason, the internet and social media are expressed as a very powerful tool for activities in the field of politics. Social media application is an important communication tool that provides information flow for political actors who aim to create a new public opinion. For this reason, many activities are carried out in the field of politics and public opinion through social media applications. With the widespread use of social media, its impact on politics and public opinion has gradually increased. For this reason, political actors actively use social media applications today to form public opinion and direct politics. Based on this information, what is the role of social media in directing politics and public opinion in this research? subject has been examined. Theaim of the study is to determine the effect of social media in directing politics and public opinion. Within the scope of the study, the studies in the literature about the effect of social media in directing politics and public opinion were examined. It is expected that this research will guide similar studies on the Social media's impact on direction of public opinion.