A.w(P,9)(6) uzayı ve onun çarpanlar uzayı
A.w(P,9)(6) space and its multipliers space
- Tez No: 78527
- Danışmanlar: PROF.DR. A. TURAN GÜRKANLI
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Fourier dönüşümü, girişim işlemi, karakter grubu, Fourier Transform, convolution, character group
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Aw(p,q)(G)UZAYI VE ONUN ÇARPANLAR UZAYI ÖZET Bu tezin bulgular bölümünün birinci kısmında G lokal kompakt Abel grubu olmak üzere bir Aw{p,q)(G) uzayı tanımlanarak bu uzay bir norm ile donatıldı. Sonra bu norma ve girişim işlemine göre Banach cebiri olduğu gösterildi. Daha sonrada bu uzayın diğer bölümlerde kullanılacak temel özellikleri ispatlandı. Bulgular bölümünün ikinci kısmında Aw(p,q)(G) uzayları arasındaki kapsama özellikleri ve bu uzayların yaklaşık birimleri incelendi. Üçüncü kısımda ise Aw{p,q)(G) Banach cebirinin idealleri ve regüler maksimal ideal uzayları araştırıldı. Bulgular bölümünün son kısmında ise M (Lw (G), Aw (p, q)(G) ), M ( Aw {p, q)(G) ) M ( Aw(p, q), Lw(G) ) çarpanlar uzayları incelendi.
Özet (Çeviri)
II Aw(p, SPACE AND ITS MULTIPLIERS SPACE ABSTRACT Let G be a locally compact Abelian group. In the first section of the findings chapters of this thesis an Aw{p,q)(G) space has been introduced. Later, it has been shown that Aw(p, q)(G) is a Banach algebra under convolution. Lastly some properties of the space which are used in the others chapters were proved. In the second section of the findings chapter, inclusion properties and the approximate identities of these spaces were investigated. In the third section of the findings chapter the ideals and regular maximal ideals of this space were discussed. In the final part of the chapter multipliers spaces M [I}w(g), Aw{p,q\G )), M{Aw{p,q\G)) and M{Av/{p,q\G),L\(G)) were studied.