The effects of the European green deal on Turkey's trade integration with the EU
  1. Tez No: 787917
  2. Yazar: YÜCEL KAPAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası Ticaret, Uluslararası İlişkiler, International Trade, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Yeşil Mutabakatı, Kaliforniya Etkisi, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması, European Green Deal, California Effect, Carbon Border Adjustment Mechanism
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: University of Sussex
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Avrupa Birliği, insan faaliyetlerinden kaynaklanan iklim değişikliği ve çevresel bozulma ile mücadele etmek için yeni büyüme stratejisi olan Avrupa Yeşil Mutabakatını (AYM) açıkladı. AB, söz konusu hedeflerini gerçekleştirmek için Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) dahil olmak üzere çeşitli politikalar hayata geçirmektedir. AB, fikirlerini ticaret ortaklarına yaymak için ticaret politikasını ekonomik bir kaldıraç olarak kullanmaktadır. Vogel tarafından tanımlanan“Kaliforniya Etkisi”ile uyumlu olarak, AB'nin ticaretle ilgili katı çevresel önlemlerinin, ticaret ortaklarının pazara erişimini ve rekabet gücünü etkilemesi ve böylece onları AB'nin karbondan arındırma uygulamalarına uymaya teşvik etmesi muhtemeldir. AB'nin Türkiye'nin en önde gelen ticaret ortağı olduğu göz önüne alındığında, bu çevresel önlemlerin, Türkiye'nin ihracatını etkilemesi, bu nedenle Türkiye'yi zararlarını azaltmak için politika belgelerini, düzenlemelerini ve kurumsal yapılarını güncellemeye ve AYM'ye uyum için değişiklikleri benimsemeye teşvik etmesi muhtemeldir.
Özet (Çeviri)
To combat climate change and environmental degradation caused by human activities, the European Union has announced its new growth strategy, European Green Deal (EGD). The EU has been initiating several policies to realise its objectives, including Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). The EU uses its trade policy as economic leverage to spread its ideas through its trade partners. In line with the“California Effect”described by Vogel, environmentally stringent trade-related measures of the EU are likely to affect the market access and competitiveness of its trading partners, thus incentivising them to comply with the decarbonisation practices of the EU. Considering the EU is the leading trade partner of Turkey, Turkish export is likely to be affected by these environmental measures, thus encouraging the country to update its policy documents, regulations, and institutional structures to mitigate the harms and adapt the changes to EGD.