Kırıkkale ilindeki betonarme eğitim kurumlarına yapılan güçlendirme uygulamalarının analizi
Analysis of reinforcement applications made to reinforced concrete educational institutions in Kirikkale province
  1. Tez No: 790922
  2. Yazar: MAYS RAHEEM HENDI SHUJAIRI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güçlendirme, yerinde dökme perde duvar, eğitim kurumları, Kırıkkale, Reinforcement, cast-in-situ curtain wall, educational institutions, Kırıkkale
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tez çalışmada, Kırıkkale İlinde bulunan 3 adet eğitim yapısının güçlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar incelenmiştir. Çalışmada yapının mimarisi ve kullanıcıların minimum düzeyde etkilenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda uygulama aşamasında değerlendirmeler yapılarak güçlendirme önerilerinin sunulması hedeflenmiştir. Çalışmada sonuç olarak, üç eğitim kurumunda da yerinde dökme perde duvar uygulaması yapıldığı tespit edilmiştir. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde güçlendirmenin yanı sıra binaya bitişik bir şekilde yangın merdiveni depo, engelli asansörü ve holden oluşan bir mahal tasarlanmıştır. Ayrıca tüm eğitim kurumlarında güçlendirmenin yanı sıra duvar ve tavana boya, ıslak zeminlere ve koridorlara mozaik karo kaplaması ve yer yer laminant parke uygulaması yapılmıştır. Tüm eğitim kurumlarında güçsüz olan iç duvarlar yıkılıp yerine yeni duvarlar inşa edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the studies on the strengthening of 3 educational structures in Kırıkkale Province were examined. In the study, it is aimed to affect the architecture of the building and the users at a minimum level. For this purpose, it is aimed to present reinforcement suggestions by making evaluations during the implementation phase. As a result of the study, in-situ shear wall application was made in all three educational institutions. In Yıldırım Beyazıt Anatolian High School, in addition to the reinforcement, a fire escape, warehouse, disabled elevator and hall were designed adjacent to the building. In addition to reinforcement, paint on walls and ceilings, mosaic tile coating on wet floors and corridors, and laminate flooring in places were applied in all educational institutions. The inner walls, which were weak in all educational institutions, were demolished and new walls were built in their place.