Müzikte klasik dönemin keman repertuvarına yansıması
Reflection of the classical period in music to the violin repertoire
  1. Tez No: 791350
  2. Yazar: KEREM CAN TEOMETE
  3. Danışmanlar: PROF. ÜLVİYYE GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzikte klasik dönem, keman repertuvarı, klasik dönem keman repertuvarı, Classical period in music, violin repertoire, classical period violin repertoire
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu araştırmada, Müzikte klasik dönemin keman repertuvarına olan katkısı ve yansıması dönemsel bilgiler ile keman repertuvarına katkıları analiz etmek suretiyle incelenmiştir. Birinci bölüm, bu araştırmaya gerekçe olan problem, amaç ve hangi açılardan önem taşıdığını belirten, ayrıca araştırmanın sınırlarının açıklandığı bölümdür. İkinci bölüm, Müzikte klasik dönemin açıklandığı bölümdür. Üçüncü bölüm, Klasik dönem bestecilerinin incelendiği bölümdür. Dördüncü bölüm, Klasik dönem bestecilerinin dönemsel sırlamasının incelendiği bölümdür. Beşinci bölüm Müzikte klasik dönemin keman repertuvarına yansımasının incelendiği bölümdür.
Özet (Çeviri)
This research, the contribution and reflection of the classical period to the violin repertoire in music were examined by analyzing the contributions to the violin repertoire with periodical information. The first part explains the problem, purpose and importance of this research, and also explains the limits of the research. The second chapter discusses classical period in Music is explained. The third part, classical period composers are examined. The fourth part examines the periodic order of the composers of the classical period. The fifth part is the section where the reflection of the classical period in music on the repertoire of violins is examined.