The influential factors of entrepreneurship that compel individuals to become entrepreneurs: [A case study of the University of Lagos students]
Bireyleri girişimci olmaya zorlayan girişimcilikte etkili faktörler: [Lagos Üniversitesi öğrencilerine ilişkin bir örnek
- Tez No: 792295
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUHAMMED TALHA NARCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimcilik Niyeti, Girişimcilik bilgisi, Mezunlar, İstihdam, Kişisel Tutum, Sosyal norm, Entrepreneurship Intention, Entrepreneurial knowledge, Graduates, Employment, Personal Attitude, Social norm
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Nijerya'nın devlet ve özel kolejlerinden her yıl daha fazla mezun işgücüne katıldıkça, mezun işsizliği ülke için ciddi bir sorun haline geldi. Mevcut işsizlik durumu, işgücü piyasasını genişleterek hafifletilebilir ve girişimcilik, bu yeni mezunların kendi işlerini kurmalarına izin verebilir. Bu araştırmanın temel amacı, öğrencilerin kendi işlerini kurma tercihlerini ne kadar önemli faktörlerin etkilediğini araştırmaktır. Üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerini değerlendirmek için Lagos Üniversitesi'nden öğrencilerle ilgili bir vaka çalışması kullanıldı. Girişimciliğin hangi yönlerinin gençleri girişimci kariyerler aramaya motive ettiğini keşfetmek için insanların düşünceleri ve fikirleri hakkında bilgi toplamak için tanımlayıcı bir çalışma tekniği kullanıldı. Ampirik geçerliliğini kanıtlamak için, kapalı uçlu bir anket kullanarak Lagos Üniversitesi'ndeki Nijeryalı öğrencilere anket yapacağız. Bu araştırmanın sonuçları, öğrenci girişimciliği için ana ilham kaynaklarını belirlemeye yardımcı olacaktır. Bu çalışmada kullanılan bilgilerin çoğu orijinal kaynaklardan derlenmiştir. Bu çalışma için birincil veri kaynakları, anketi doldurmak için seçilen katılımcılar tarafından belirlenecektir. Bunlar, doğrudan elde edilemeyecek bilgileri arayan, şehrin dört bir yanına dağılmış Lagos Üniversitesi'nden öğrencilerdir. Buna göre girişimciliğin ayrı bir konu olarak değil, gerçek hayatta öğretilmesi ve uygulanması gerekmektedir. Günümüzde kuruluşlar genellikle genel yönetim programlarının bir parçası olarak girişimciliği içerir. Girişimcilik eğitiminin büyük bir kısmı yeni bir şirket kurma sürecine ayrılmıştır. Öğrenciler, iş fırsatlarını değerlendirmek, iş stratejileri geliştirmek ve ardından bu planları gerçek dünya senaryolarında uygulamaya koymak için bu yöntemleri veya çerçeveleri kullanabilir. Üniversite düzeyinde, onu etkileyebilecek çevresel ve psikolojik değişkenlere odaklanan, girişimciliğin teorik unsurları üzerine bir çalışma da vardır.
Özet (Çeviri)
As more graduates from Nigeria's public and private colleges enter the workforce each year, graduate unemployment has become a serious issue for the country. The current unemployment situation may be alleviated by widening the labour market, and entrepreneurship would let these fresh graduates start their venture. The general objective of this paper was to determine what significant factors affect students' decisions to start their own businesses. Using a case study of students from the University of Lagos, the innovative propensities of college students were evaluated. To learn what characteristics of entrepreneurship inspire young people to pursue entrepreneurial professions, a descriptive study design was employed to collect data about people's opinions and ideas. We will survey UNILAG students, Nigeria utilizing a closed-ended survey instrument to demonstrate its empirical validity. The results of this research will help to pinpoint the main inspirations for student entrepreneurship. Most of the information utilised in this study was gathered from original sources. The primary data sources for this study will be determined by the participants who were chosen to complete the questionnaire. They are students from the University of Lagos distributed around the city who are looking for information that cannot be acquired directly. According to, entrepreneurship need to be taught and practised in real life, not as a separate topic. Nowadays, organisations often include entrepreneurship as a part of general management programmes. The procedure for launching a new venture constitutes a sizable amount of entrepreneurship education. Students may utilise these methods or frameworks to evaluate business opportunities, develop business strategies, and then put those plans into practise in real-world scenarios. At the university level, there is also study on the theoretical elements of entrepreneurship, with a focus on the environmental and psychological variables that may influence it.