Proje meslek yüksekokullarının makina programında okutulan pompalar ve kompresörler için deney seti geliştirilmesi
- Tez No: 79359
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN BULGURCU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pompa, Pompa deney seti, Pompalar ve Kompresörler dersi
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
XIV ÖZET Bu çalışmada Proje Meslek Yüksekokullarının Makine programlarında okutulan“Pompalar ve Kompresörler”dersi müfredatına uygun olarak pompa deney seti modeli geliştirilmiştir. Geliştirilen deney setinde, ön lisans öğrencilerinin pompalarla ilgili temel kavramları öğrenmesi, seri ve paralel bağlantıları yapabilmesi ve bazı temel kavramları uygulayabilmesi için deney föyleri hazırlanmıştır. Sonuç olarak bu deney seti Meslek Yüksekokullarının, Teknik Eğitim Fakültelerinin Makine Bölümleri için bir örnek oluşturularak daha gelişmiş deney setleri için bir basamak oluşturacaktır.
Özet (Çeviri)
XV ABSTRACT In this study,an experimental set up is designed to concerning the lectures of pumps and compressors at mechanical department of projets two year collges. In this experimental set up, can be demonstrate the operational advantages of parallel or series operation,depending on the required duty.lt can be used in the two year colleges in order to support theoretical and practical education. It is concluded that the experimental set up is a basic model to be investigated for the advanced experimental set up. Key WordsrPump, Pump testing set, Pumps and compressors lesson.