The impact of new technologies on marketing activities of hotel chains
Yeni teknolojilerin otel zincirlerinin pazarlama faaliyetlerine etkisi
- Tez No: 794446
- Danışmanlar: DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Otelcilik, Pazarlama
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Otellerin konaklama sektörünün en kazançlı kısmı olduğu söylenebilir. Ancak rekabet son yıllarda kızışıyor. Bu gerçeğin ışığında, otel sahipleri ve yöneticileri, işletmelerinin finansal başarısını güvence altına almak için her zaman yeni yöntemler arayışı içindedirler. Son yıllarda, endüstri rakiplerinin sayısında bir artış gördü. Bu çalışma çalışmasının amacı, konaklama sektörünün genişlemesinde pazarlamanın oynadığı rolün bir araştırmasını yapmaktı. Bu araştırma konaklama sektöründe pazarlamanın önemine ışık tutmak amacıyla yapılmıştır. Ayrıca, pazarlamanın bir bütün olarak otel endüstrisinin büyümesine nasıl katkıda bulunduğunu ve konaklama şirketi kadar dinamik ve çeşitli diğer sektörlerde başarıyı garanti etmek için nasıl kullanılabileceğini göstermek istedik. Bu çalışma, araştırmanın ampirik bölümünü yürütmek için nitel bir yaklaşım kullanmıştır. Otel endüstrisindeki süpervizörlerden yakın zamanda pek de titiz olmayan bir mülakata katılmaları istendi. Bu çalışmanın teorik temelleri, otel yönetimi ve pazarlamasının temel ilkelerine dayanmaktadır. Birincil kaynaklara ek olarak, bu çalışma ağırlıklı olarak pazarlama ve otel işletmeciliği alanlarında çalışan yazar ve akademisyenlerin katkıda bulunduğu ikincil verilere dayanmaktadır. Bu raporun bulguları, reklamın her otel satış noktasının başarısının dayandığı raporun can damarı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Özet (Çeviri)
It may be said that hotels are the most lucrative part of the hospitality industry. But rivalry has been heating up in recent years. In light of this reality, hotel owners and managers are always on the lookout for novel methods to secure the financial success of their establishments. In recent years, the industry has seen an increase in the number of competitors. The goal of this study of work was to conduct an investigation of the part that marketing played in the expansion of the hospitality sector. This research was conducted with the intention of shedding light on the significance of marketing within the hospitality sector. In addition, we wanted to show how marketing contributed to the growth of the hotel industry as a whole, and how it can be used to guarantee success in other industries that are just as dynamic and varied as the hospitality company. This study used a qualitative approach to conduct the empirical section of the research. Supervisors in the hotel industry were recently requested to take part in a less-than-rigorous interview. This study's theoretical underpinnings are grounded on foundational principles of hotel management and marketing. In addition to primary sources, this study relied heavily on secondary data contributed by writers and academics working in the fields of marketing and hotel management. This report's findings make clear that advertising is the report's life blood on which the success of each hotel outlet relies.