The quest for identity: Black feminist study of Zadie Smith's selected novels
Kimlik problemi: Zadie Smith'in seçilmiş romanları üzerine siyahi feminizm araştırması
  1. Tez No: 797432
  2. Yazar: SHAHAD HASAN SUNAID ALMUHANA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA CANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Black Feminism, kesişim, çok kültürlülük, kimlik, Zadie Smith, Black Feminism, intersectionality, multiculturalism, identity, Zadie Smith
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu çalışma, Zadie Smith'in kurgu çalışmasının ikisinde kimlik sorununu incelemektedir.“Siyah feminizm”olarak bilinen teorinin kadınları cinsiyet kimlikleri ve ırk kesişiminin onları çeşitli ayrımcılığa karşı savunmasız hale getirdiğini fark etmek ve kabul etmek için renkli kadınları ittiğini ve bu ideolojiyi ifade etmek için“siyah feminizm”ifadesinin kullanıldığını ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Çalışma kuruluşları, siyahi feminist teorik bakış açısıyla Zadie Smith'in romanlarında resmedilmiş karışık kökenli kadınların kimliklerini ve deneyimlerini anlamaya çalışmaktadır. Ancak bu tezin temel amacı, çalışma için seçilen romanlarda bulunan siyahi kadın kimliklerinin, kesişimlerinin ve çeşitliliğin bileşenlerini analiz etmektir. Analizde, siyahi kadınların, kimliklerini sürekli olarak sorgulayan baskı, adaletsizlik ve ırksal algıların hedefi olma olasılığının çok daha yüksek olduğu ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines on the problem of identity in two of Zadie Smith's works of fiction. It aims to reveal that the theory known as“black feminism”pushes women of color to realie and admit that the intersection of their gender identity and race makes them vulnerable to several kinds of discrimination, and the phrase“black feminism”is used to refer to this ideology. The study establishes an understanding of the identities and experiences of the women of mixed origins portrayed in Zadie Smith's novels by drawing on a black feminist theoretical viewpoint. However, the goal of this thesis is to analyse the components of black women's identities, intersection, and diversity that are present in the novels that have been selected for the study. The analysis reveals that black women are the object of oppression, injustice, and racial perceptions that put them in constant questioning of their identity.