Sınır dışı etme işleminin hukuki rejimi
  1. Tez No: 797714
  2. Yazar: ALI KARIMOV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ DURSUN ULUSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancıların Sınır Dışı Edilmesi, İdari Gözetim, Geri Gönderme Merkezi, Yabancı, Ülkeye Giriş Yasağı, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, Expulsion of Aliens, Administrative Detention, Removal Center, Foreigner, Prohibition of Entry to a Country, Foreigners and International Protection Law
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 186
Özet
Bu tezde 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile düzenlenen sınır dışı etme işlemine ilişkin usul ve esaslar incelenmiştir. Tezin ilk bölümünde sınır dışı etme işleminin hukuki niteliği, ulusal ve uluslararası dayanakları anlatılmıştır. İkinci bölümde Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nda öngörülen sınır dışı etme uygulaması mahkeme kararları çerçevesinde incelenmiştir. Bölümün sonlarına doğru ise sınır dışı edilmeyi engelleyen sebepler ve sınır dışı etme kararına karşı öngörülen yargı yolları mahkeme kararları çerçevesinde değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the procedures and principles regarding the deportation process regulated by the Law No. 6458 on Foreigners and International Protection have been examined. In the first chapter of the thesis, the legal nature of the deportation process and its national and international basis have been explained. In the second chapter, the deportation practice stipulated in the Law on Foreigners and International Protection has been examined within the framework of court decisions. Finally, at the end of the chapter, the reasons preventing deportation and the judicial remedies available against the deportation decision have been assessed within the framework of court decisions.