Profiling young learners based on their daily study hours in a supplementary e-learning platform
Öğretime yardımcı bir e-öğrenme platformunda genç öğrencilerin günlük çalışma saatlerine göre profillendirilmesi
  1. Tez No: 799245
  2. Yazar: ABDULKADİR GÜNAY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERKAN ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Learning Analytics, Online Learning Platforms, K-Means Clustering, Young Learners, Öğrenme Analitikleri, Çevrimiçi Öğrenme Platformları, K-Means Kümeleme, Genç Öğrenciler
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Online learning platforms (OLPs) are widely used as supplementary tools in K-12 education. Integration methods of these platforms into traditional learning environments are diverse, and they impact how students engage and learn with them. The goal of this study is to utilize cluster analysis as a learning analytics (LA) approach to reveal distinct profiles of students from grades 4 to 8 based on the hours they interact with an e-learning platform (ELP). In particular, four variables were created that indicate students' frequency of interaction with lessons and exercises in the OLP during in-school and out-of-school time. The analysis yielded three distinct profiles: low engagers (the most prevalent profile), out-school active learners, and in-school active learners. To examine how these profiles differed from each other in terms of their engagement, the Kruskal Wallis test was applied to compare using 18 evaluative variables as measurements of student engagement. The results showed that in almost all comparisons, out-of-school and in-school active learners exhibited similar engagement levels, but these were much higher than low engagers. In addition, the implications of the findings for the enhancement and effective integration of OLPs were presented.
Özet (Çeviri)
Çevrimiçi öğrenme platformları (ÇÖP), K-12 eğitiminde tamamlayıcı araçlar olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bu sistemlerin geleneksel öğrenme ortamlarına entegrasyonu farklılık gösterir ve entegrasyon yöntemi öğrencilerin bu platformlarla etkileşim biçimini ve öğrenmelerini etkiler. Bu çalışmanın amacı, 4. sınıftan 8. sınıfa kadar ki öğrencilerin belirli bir ÇÖP ile etkileşime girdikleri saatlere dayalı olarak profillerini ortaya çıkarmak. Bu amaç için öğrenme analitiği (ÖA) yaklaşımı ve kümeleme analizini kullanılmıştır. Kümeleme analizi için, öğrencilerin okul içi ve okul dışı zamanlarda platformlardaki dersler ve alıştırmalarla etkileşim sıklığını gösteren dört değişkene göre oluşturulmuştur. Yapılan analiz 3 farklı profil ortaya çıkarmıştır, bunlar; düşük katılım gösterenler (en yaygın profil), okul dışında aktif öğrenenler ve okul içinde aktif öğrenenlerdir. Bu profillerin ÇÖP ile etkilşimini karşılaştırmak için, 18 değerlendirme faktörü belirlenmiştir ve Kruskal Wallis testi uygulanmıştır. Sonuçlar, değerlendirme faktörlerinde okul dışı ve okul içi aktif öğrenci gruplarının neredeyse benzer katılım seviyeleri sergilediğini, ancak düşük katılım gösteren öğrencilerden ise istatistiksel olarak anlamlı düzeyde yüksek olduğunu göstermiştir. Ek olarak, çevrimiçi öğrenme sistemlerinin geliştirilmesi ve etkili entegrasyonu için bulguların çıkarımları paylaşılmıştır