Avrupa'da aşırı sağ partilerin göçmen politikaları: Almanya, Fransa Ve Macaristan'ın karşılaştırmalı analizi
Immigration policies of the extreme right parties in Europe comparative analysis of Germany, France and Hungary
  1. Tez No: 800037
  2. Yazar: KÜBRA BETÜL BİÇEN GÖREN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAMİT EMRAH BERİŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Aşırı sağ ve Göç Politikaları, AfD, NPD, Fidesz, Jobbik, The far right and Migration Policies, AfD, NPD, Jobbik, Fidesz
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Güvenlik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 247
Özet
Soğuk Savaş döneminde devletlerin yalnızca askeri konuları önceleyen güvenlik anlayışları yeni dünya düzeninde yetersiz kalmaktadır. Tüm dünyada yaşanan ekonomik krizler artan göç hareketliliği ile birleşince yabancı düşmanlığı art-maktadır. Bu çalışmanın amacı Avrupa'da yükselen aşırı sağ partilerin ulusal düzeydeki göçmen politikalarını nasıl etkilediğini incelemektir. Çalışmada ele alınan hipotez, aşırı sağın yeniden dirilişi ile birlikte artan göçmen karşıtlığı, ırkçılık ve İslamofobinin Avrupa ülkelerindeki göçmen politikalarının sertleşmesine neden olduğuna yöneliktir. Çalışmanın seçili ülkelerinden Almanya, Fransa ve Macaristan farklı tarihsel geçmişe ve coğrafi özelliklere sahip olmalarına rağmen bu ülkelerin aşırı sağ partileri olan AfD, NPD, RN, Fidesz ve Jobbik benzer göç politikalarını savunmaktadır. Bu ülkelerdeki aşırı sağ partiler göç politikalarını güvenlikleştirerek olağanüstü önlemlerin alınması için yasal düzenlemeler yapılmasını istemektedir. Ancak konunun güvenlik nesnesi haline getirilmesi riskleri de beraberinde getirmektedir. Bu noktada aşırı sağ partiler ana akım partileri etkileyerek göçmenlerin insan haklarına ulaşmasını zorlaştırmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal that the security understanding of states that prioritized only military issues during the Cold War period was insufficient in the new world order.When the economic crises experienced all over the world are combined with the increasing migration mobility, xenophobia is increasing. This study examines how the rising far-right parties in Europe affect immigration poli-cies at the national level. The hypothesis discussed in the study is that increasing anti-immigration, racism and Islamophobia with the resurgence of the extreme right cause the hardening of immigration policies in European countries. Although Ger-many, France and Hungary, which are selected countries of the study, have different historical backgrounds and geographical features, the far right parties of these coun-tries, AfD, NPD, RN, Fidesz and Jobbik, advocate similar immigration policies. The extreme right parties in these countries want legal arrangements to be made to take extraordinary measures by securing their immigration policies. However, making the subject an object of security also brings risks. At this point, far-right parties influence mainstream parties, making it difficult for immigrants to reach their human rights.