COVID-19 pandemi döneminde uzaktan eğitimin teknoloji-organizasyon-çevre modeli ile incelenmesi: Atatürk Üniversitesi örneği
Examining distance education with technology-organization-environment model in the COVID-19 pandemic period: Atatürk University case
- Tez No: 800847
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET KAMİL KABAKUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Covid-19 Pandemisi, Uzaktan Eğitim, TOE Modeli, Atatürk Üniversitesi, Covid-19 Pandemic, Distance Education, TOE Model, Atatürk University
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
2019 yılında hayatımıza hızlı giriş yapan korona virüs, dünyada birçok ölüme sebep olduğundan Dünya Sağlık Örgütü tarafından“Covid-19 Pandemisi”ilan edilerek hızlı bir şekilde birçok alanda tedbirlerin alınmasına başlanmıştır. Eğitim alanında da büyük önlemlerin alınmasıyla eğitime geçici olarak ara verilmiş ve sonrasında uzaktan eğitime geçiş hızlandırılmıştır. Bu araştırma ile Covid-19 pandemi döneminde uzaktan eğitimin Teknoloji- Organizasyon – Çevre (TOE) Modeli ile Erzurum şehir merkezinde bulunan Atatürk üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerde incelenmiştir. İncelenmek istenen veriler öğrencilerin katıldığı anket yöntemi ile toplanmıştır. Elde edilen buldular SPSS uygulaması ile analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Since the corona virus, which entered our lives rapidly in 2019, caused many deaths in the world, the World Health Organization declared a“Covid-19 Pandemic”and started to take measures in many areas quickly. With the taking of great measures in the field of education, education was temporarily suspended and then the transition to distance education was accelerated. With this research, the Technology-Organization-Environment (TOE) Model of distance education and the students studying at Atatürk University in Erzurum city center were examined during the Covid-19 pandemic period. The data to be analyzed were collected by the questionnaire method that the students participated in. The obtained results were analyzed with SPSS application.