The challenges of online learning during the COVID-19 pandamic: A case study on the performance of basic education students
COVID-19 salgını sırasında çevrimiçi öğrenmenin zorlukları: Eğitim öğrencilerinin performansı üzerine bir vaka çalışması
- Tez No: 809007
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN DİKİLİTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: COVID-19 Salgını, EFL öğrencileri, Çevrimiçi öğrenme, Çevrimiçi öğrenme zorlukları, COVID-19 Pandemic, EFL students, Online learning, Online learning challenges
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Öğretimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
COVID-19'un neden olduğu salgın, dünyadaki sosyal sektörlerin çoğunun dengesini bozdu. Bu sektörler arasında çoğu ülkede tamamen çevrimiçi bir sisteme aktarılan tek sektör eğitimdir. Bu noktada, çevrimiçi öğrenme veya e-öğrenme, özellikle koronavirüs (COVID-19) salgını sırasında devam eden eğitim için ideal çözüm olmuştur. Bu tez temel olarak Irak'taki eğitim bölümündeki Yabancı Dil Olarak İngilizce (EFL) öğrencilerinin COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi bir sisteme geçiş sırasında karşılaştıkları zorlukları tespit etmeyi amaçlamaktadır. Bu tezin yerleşik yazına katkısı, EFL öğrencilerinin salgın sırasında e-öğrenme uygulamalarına ilişkin algılarının sıklık ve erişim açısından vurgulanması ve değerlendirilmesi şeklinde olmuştur.
Özet (Çeviri)
The outbreak caused by COVID-19 has managed to imbalance most of the social sectors in the world. Among these sectors, education is the only sector that is fully transferred to an online system in most nations. So far, online learning or e-learning has particularly been the ideal solution for the continuing educational journey during the coronavirus (COVID-19) pandemic. The current paper mainly aims to identify the obstacles and challenges faced by English as Foreign Language (EFL) students in the basic education department in Iraq, during the transformation into an online system due to the COVID-19 spread. The contribution of this paper is seen in the highlighting and evaluation of EFL students' perceptions regarding e-learning applications during the pandemic in terms of frequency and access.