İnsan kaynakları yönetiminde iş analizinin eğitim faaliyetleri açısından önemi: Bir banka örneği
Production of aluminum graphene oxide composite materials by powder metallurgy and investigation of their mechanical properties
  1. Tez No: 812687
  2. Yazar: ŞULE NUR ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ASLI MERT KARAGÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Analizi, Eğitim, Bankacılık, Business Analysis, Education, Banking
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Günümüzde artan eğitim ihtiyacı özellikle sürekli güncellik isteyen bankacılık sektöründe iş analizini daha da önemli hale getirmiştir. Bu nedenle bu araştırmada, yapılan iş analizi çalışmalarının uygulanan eğitim faaliyetleri üzerinde etkisi olup olmadığını ölçmek amacıyla hazırlanmıştır. Araştırmanın kavramları olan iş analizi ve eğitim bölümlerinin hazırlanmasında literatür taraması yönteminden faydalanılmıştır. Araştırmanın alan çalışması yapılırken nicel araştırma yöntemlerinden olan anket yöntemi kullanılmıştır. Oluşturulan anketler özel sermayeli bir bankanın İnsan Kaynakları departmanında görev alan kişilere uygulanmıştır. 144 kişinin katılımcı olduğu araştırmada toplanan veriler SPSS 26 programında analiz edilerek bulgular ortaya konulmuştur. Analiz neticesinde iş analizi çalışmalarının eğitim faaliyetleri üzerinde etkisi olduğu, eğitim faaliyetlerinin %82'sinin iş analizi çalışmaları ile açıklanabildiği sonucu elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, the increasing need for education has made business analysis even more important, especially in the banking sector, which requires constant timeliness. For this reason, it has been prepared for the purpose of measuring whether the job analysis studies conducted in this research have an impact on applied educational activities. The literature review method was used in the preparation of the job analysis and education sections, which are the concepts of the research. During the fieldwork of the research, the survey method, which is one of the quantitative research methods, was used. The questionnaires created were applied to people working in the human resources department of a private equity bank. the data collected in the study involving 144 people were analyzed in the SPSS 26 program and the findings were revealed. As a result of the analysis, it was found that job analysis studies have an impact on educational activities, and 82% of educational activities can be explained by job analysis studies.