The impact of using online videos in teaching mathematics to five-year bilingual students
Beş yaş grubu iki dilli öğrencilere matematik öğretiminde çevrimiçi videoların kullanımının etkisi
- Tez No: 816420
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜRSU AŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Okul Öncesi, İki Dilli, Matematik, Çevrimiçi Video, Preschool, Bilingual, Mathematics, Online Video
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmanın amacı, anaokulunda eğitim gören bilingual beş yaşındaki çocukların şekilleri ve sayıları matematiksel olarak anlamaları üzerinde youtube videosu izlemenin istatistiksel olarak anlamlı bir etkisinin olup olmadığını belirlemektir. Bu nedenle, bu çalışmada nicel bir yöntem kullanılmış ve hem kontrol hem de deney gruplarında 37 katılımcı seçilmiştir. Deney grubu, sayılara ve şekillere odaklanan seçilmiş YouTube videolarını izlerken, kontrol grubu her zamanki rutinlerini devam ettiler. Deney grubunun müdahalesi, altı haftalık bir süreyi kapsayan, haftada üç dersten oluşuyordu. Öğrencilerden müdahale öncesi ve sonrasında sözlü bireysel soruları cevaplamaları istenmiş ve ön test ve son test olarak kaydedilmiştir. Bulgular, müdahalenin eğitim videolarına maruz kalmanın, öğrenenler arasında şekillerin ve sayıların matematiksel olarak anlaşılmasında önemli bir gelişmeye yol açtığını göstermektedir. ANCOVA kullanılarak yapılan analiz, deney grubunun kontrol grubuna kıyasla daha yüksek bir başarı düzeyi gösterdiğini ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
The present study aims to determine whether watching online videos has a statistically significant effect on the mathematical understanding of shapes and numbers of bilingual five-year-old children who were taught in kindergarten. Therefore, this study used a quantitative method and there were 37 participants in both control and experimental groups. The experimental group watched selected YouTube videos focusing on numbers and shapes, while the control group followed their usual routines. The treatment of the experimental group consisted of three instructional sessions per week, spanning a period of six weeks. The students had been asked to answer verbal questions in individual sessions before and after treatment and was recorded as their pretest and posttest. The findings indicate that the treatment, exposure to educational videos, leads to a significant improvement in the mathematical understanding of shapes and numbers among learners. The analysis using ANCOVA and independent sample t-test reveals that the experimental group demonstrates a higher level of achievement compared to the control group.