Hearing loss detector application
İşitme kaybı dedektörü uygulaması
  1. Tez No: 817226
  2. Yazar: RAMI KHALAF
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YÜCEL BATU SALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: işitme kaybı testi, akıllı telefonlar, tonlar, odyometri, odyoloj, Hearing Test, Smart Phones, Audiology
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu tez, birincil amacı işitme değerlendirmeleri alanında erişilebilirliği, satın alınabilirliği ve doğruluğu artırmak olan yenilikçi bir odyometre işitme testi mobil uygulamasının tasarımına ve geliştirilmesine adanmıştır. Uygulama, farklı frekanslarda ve ses seviyelerinde bir kişinin işitme yeteneğinin hassas ölçümlerini sağlayabilen, kullanıcı dostu ve kolayca uygulanabilen bir işitme testi sunar. Kapsamlı araştırma ve deneyler yoluyla, bu tez erişilebilirlik, maliyet etkinliği, rahatlık, kişiselleştirme ve işitme kaybının erken tespiti açısından dikkate değer katkılar sağlamaktadır. Önerilen çözümden yararlanarak, bireyler kendi kendilerine teşhis koyma ve işitme bozukluklarının ciddiyetini değerlendirme yeteneği kazanırlar, bu da onları daha fazla özerklik ve kendi sağlıkları ve esenlikleri üzerinde kontrol sahibi olma konusunda güçlendirir. Tez, sistem tasarımı ve odyometre işitme testi uygulamasının uygulama detayları dahil olmak üzere çeşitli aşamaları kapsayan kapsamlı bir metodolojinin ana hatlarını çizmektedir. Ayrıca belge, işitme testi uygulamasından elde edilen sonuçların kapsamlı bir analizini sunarak, standart odyometri testiyle etkinliğinin karşılaştırmalı bir değerlendirmesini sunar. Araştırmadan elde edilen bulgular, işitme testi uygulamasının işitme sorunlarının teşhisindeki muazzam potansiyelinin altını çizerken, aynı zamanda geleneksel odyoloji kliniklerine umut verici bir alternatif olarak yaşayabilirliğini öne sürüyor. Bu tez, titiz araştırması ve ampirik kanıtları sayesinde, erişilebilir ve doğru işitme değerlendirmelerinin ilerlemesi için güçlü bir temel oluşturur ve nihai olarak işitme bozukluklarından etkilenen bireylerin genel yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlar.
Özet (Çeviri)
This thesis is dedicated to the design and development of an innovative audiometer hearing test mobile application, with the primary objective of enhancing accessibility, affordability, and accuracy in the field of hearing assessments. The application introduces a user-friendly and easily administered hearing test, capable of providing precise measurements of an individual's hearing ability across different frequencies and volumes. Through extensive research and experimentation, this thesis makes notable contributions in terms of accessibility, cost-effectiveness, convenience, personalization, and early detection of hearing loss. By leveraging the proposed solution, individuals gain the ability to self-diagnose and evaluate the severity of their hearing impairment, empowering them with greater autonomy and control over their own health and well-being. The thesis outlines a comprehensive methodology encompassing various stages, including system design and the implementation details of the audiometer hearing test application. Furthermore, the document presents a thorough analysis of the results obtained from the hearing test application, offering a comparative evaluation of its effectiveness against the standard audiometry test. The findings derived from the research underscore the immense potential of the hearing test application in diagnosing hearing problems, while also suggesting its viability as a promising alternative to traditional audiology clinics. This thesis, through its rigorous investigation and empirical evidence, establishes a strong foundation for the advancement of accessible and accurate hearing assessments.