Resort çocuk kulüplerinin evrimi
Evolution of resort kids clubs
- Tez No: 819795
- Danışmanlar: PROF. DR. BEYKAN ÇİZEL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Aile Turizmi, Resort Çocuk Kulübü, Mini Kulüp, Turizmde Çocuk, Resort Pedagojisi, Family Tourism, Resort Kids Club, Children's Club, Mini Club, Child In Tourism, Resort Pedagogy
- Yıl: 2023
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Akdeniz Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 274
Özet
Aile turizmi sürekli büyüyen bir pazardır. Bu nedenle resort oteller her geçen gün ailelere yönelik yatırımlarına yenilerini eklemektedir. Resort çocuk kulüpleri yenilenmekte, güncellenmekte ve güçlenmektedir. Bu dinamik süreç çok sayıda faktörden beslenmektedir. Temellendirilmiş kuram çalışmasının yürütüldüğü araştırma ile resort otellerin çocuk kulüplerine yönelik tanımlamaları oluşturmak, resort çocuk kulüplerinin geçmişten bugüne nasıl değiştiğini açıklayan bir kuram ortaya koymak amaçlanmıştır. Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek uzman kişilerle gerçekleştirilen mülakatlar sürekli karşılaştırmalı analiz tekniği ile incelenmiş ve bazı bulgulara ulaşılmıştır. Öncelikle, resort çocuk kulüpleri alanında eksik olan, pek çok terim ve iş akışının tanımlaması yapılmıştır. Resort çocuk kulüplerinin geçirdiği evrim sürecini açıklamak üzere 5 tema belirlenmiş ve bu 5 temanın kendi içindeki etki akışı tartışılmıştır. Çocuk kulübündeki değişim, çekirdek olgu olarak belirlenmiştir. Özellikle resort çocuk kulübü misafirlerindeki değişimin ve üst yönetim kararlarının çocuk kulübünün değişimine doğrudan etkisi olduğu; konaklama sektöründeki ve destekleyen sektörlerdeki değişimin de etkili olduğu tespit edilmiştir. Araştırma, alan yazınına yeni bir terim eklemeyi de önermektedir:“resort pedagojisi”.
Özet (Çeviri)
Family tourism is a constantly growing market. For this reason, resort hotels are adding new family-oriented investments every day. Resort kids clubs are being renewed, updated and strengthened. This dynamic process is fed by many factors. With the research in which the grounded theory study was carried out, it was aimed to create the definitions for the children's clubs of resort hotels and to put forward a theory that explains how resort kids clubs have changed from the past to the present. Interviews with experts who can provide detailed information on the subject were examined with the continuous comparative analysis technique and some findings were reached. First of all, many terms and workflows that are missing in the field of resort kids clubs have been defined. 5 themes were determined to explain the evolution process of resort kids clubs and the impact flow of these 5 themes was discussed. The change in the kids club was identified as the core phenomenon. In particular, the change in the guests of the resort kids club and the decisions of the senior management have a direct impact on the change of the kids club. It has been revealed that the dynamics in the accommodation sector and supporting sectors also feed this change. It has been determined that the evolution in question can be studied in 3 phases. The research also proposes to add a new term to the literature:“resort pedagogy”.