A Comparative study on the impact of authentic and traditional materials on student motivation and reading skills development in upper-intermediate EFL classrooms
Üst orta düzey İngilizce sınıflarında özgün ve geleneksel metinlerin öğrenci motivasyonu ve okuma becerilerine etkisi üzerine karşılaştırmalı bir çalışma
  1. Tez No: 82167
  2. Yazar: HANİFE AKAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Özgün metinler, geleneksel metinler, okuma becerileri ve öğrenci motivasyonu. VI, Authentic materials, traditional materials, reading skills development, and learner motivation. IV
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
öz ÜST ORTA DÜZEY İNGİLİZCE SINIFLARINDA ÖZGÜN VE GELENEKSEL METİNLERİN ÖĞRENCİ MOTİVASYONU VE OKUMA BECERİLERİNE ETKİSİ ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR ÇALIŞMA Akar, Hanife Yüksek Lisans, Eğitim Bilimleri Bölümü Danışman: Doç. Dr. Ali Yıldırım Ocak 1999, 207 sayfa Bu çalışmadaki amaç, özgün ve geleneksel metinlerin öğrenci motivasyonu ve okuma becerilerinin gelişmesi üzerindeki etkisini karşılaştırmak ve sınıf ortamına ilişkin değişkenlerin bu iki tür metin kullanıldığında öğrenci motivasyonunu ve okuma becerilerini geliştirmede farklılık oluşturup oluşturmadığına bakmaktır. Bu çalışmanın evreni (N: 140) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Hazırlık Okulu'ndaki öğrencilerle sınırlıdır. Örneklem 44 üst orta düzey öğrencilerden ve 4 okutmandan oluşmuştur. Verilerin toplanmasında nicel ve nitel yaklaşımlar kullanılmıştır. Nicel veriler üç anket, ve bir sınıf gözlem formu yoluyla, nitel verileri ise okutmanlar ve öğrencilerle yapılan grup görüşmeleri ve gözlemler yoluyla toplanmıştır.Bulgular, özgün metinlerin geleneksel metinlere karşı öğrenci motivasyonunu ve okuma becerilerini geliştirmede daha etkili olduklarını, fakat çevresel değişkenlerin öğrenci motivasyonunu ve okuma becerisini geliştirmeye dair bir farklılık yaratmadığını göstermittir. Sonuç olarak, özgün metinlerin öğrenci motivasyonunu ve okuma becerilerinin gelişmesi için, 'dil öğrenme' nin erken dönemlerinde kullanılması gerektiği ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A COMPARATIVE STUDY ON THE IMPACT OF AUTHENTIC AND TRADITIONAL MATERIALS ON STUDENT MOTIVATION AND READING SKILLS DEVELOPMENT IN UPPER-INTERMEDIATE EFL CLASSROOMS Akar, Hanife M. S., Department of Educational Sciences Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ali Yıldırım January 1999, 207 pages The purpose of this present study was to investigate how authentic materials, in comparison with traditional materials, influenced the development of reading skills and learner motivation, and the influence of contextual variables on learner motivation and the development of reading skills while dealing with both types of materials. The population of the study (N:140) was limited to the students attending the Preparatory School of English at the Faculty of Political Sciences, at Ankara University. The subjects of the study consisted of 44 Upper-intermediate students and 4 instructors (including the researcher). Data was collected by utilizing quantitative and qualitative approaches. Quantitative data was collected through two questionnaires, an opinionnaire, and man observation guide. Qualitative data was collected through student and teacher group interviews, and classroom observations. The data analysis revealed that the impact of authentic materials was far more greater than the impact of traditional materials in terms of reading skills development and student motivation. Nonetheless, no difference was found between the use of both types of materials with regard to the influence of contextual variables. Based on the findings, it is suggested that authentic materials be engaged into the language classrooms from the early stages on to stimulate learner motivation and reading skills development.