The effect of social media -marketing on the nutritional pattern of consumer purchasing behaviors during pandemics in Turkey
Türkiye'de pandemi sırasında sosyal medya pazarlamanın tüketici satın alma davranışlarının beslenme örüntülerine etkisi
- Tez No: 822142
- Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. PINAR BACAKSIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Yönetimi, İşletme, Healthcare Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Social media, Costumer behavior, COVID-19, Sosyal medya, Tüketici davranışı, COVID
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
With the recent surge in the use of social media and online platforms, there is a growing interest in exploring their impact on consumer behavior during pandemics. This study aims to investigate the effect of social media marketing on nutritional patterns and customer purchasing behavior in Turkey amidst the COVID-19 outbreak using a mixed-methods approach. A sample of 500 participants will be selected via stratified random sampling techniques, consisting of individuals who have engaged with food-related content on various social media platforms during the pandemic period. The results will provide insights into how social media can influence dietary habits and purchase decisions, which could inform targeted interventions aimed at promoting healthy eating behaviors among consumers.
Özet (Çeviri)
Son zamanlarda sosyal medya ve çevrimiçi platformların kullanımındaki artışla birlikte, bunların salgınlar sırasında tüketici davranışları üzerindeki etkilerini keşfetmeye yönelik artan bir ilgi var. Bu çalışma, karma yöntem yaklaşımını kullanarak COVID-19 salgını sırasında Türkiye'de sosyal medya pazarlamasının beslenme alışkanlıkları ve müşteri satın alma davranışları üzerindeki etkisini araştırmayı amaçlamaktadır. Pandemi döneminde çeşitli sosyal medya platformlarında gıda ile ilgili içeriklerle etkileşime giren bireylerden oluşan 500 kişilik bir örneklem tabakalı rastgele örnekleme teknikleri ile seçilecektir. Sonuçlar, sosyal medyanın beslenme alışkanlıklarını ve satın alma kararlarını nasıl etkileyebileceğine dair içgörüler sağlayacak ve bu da tüketiciler arasında sağlıklı beslenme davranışlarını teşvik etmeyi amaçlayan hedefli müdahalelere bilgi verebilecektir.