Contractionary effects of a devaluation: A simulation analysis
Devalüasyonun olumsuz etkileri: Bir simülasyon analizi
  1. Tez No: 82240
  2. Yazar: ŞÖLEN TUNAİL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NAZIM EKİNCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Devalüasyon, Simülasyon Analizi. iv, Devaluation, Simulation Analysis. 1U
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
oz DEVALÜASYONUN OLUMSUZ ETKİLERİ: BİR SİMÜLASYON ANALİZİ Tunail, Şölen Yüksek Lisans, İktisat Bölümü Tez Danışmanı: Doç. Dr. Nazım Ekinci Aralık 1999, 60 sayfa Bu tezde, basit bir Keynezyen modelde istihdam ve reel gelirin devalüasyon sonucu azalması ihtimalini ortaya koymak için bir simülasyon analizi kullanılmıştır. Kullanılan model, birçok yarı-sanayileşmiş ülke gibi, yerel sanayiyi koruma amacı ile direkt ithalat talebinin kısıtlanması, fakat önemli miktarda aramal ithalatına ihtiyaç duyma özelliğine sahiptir. Ayrıca, simülasyon sonuçlan parametrik değerlerin, devalüasyonun etkileri üzerindeki önemini analiz etmek için kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONTRACTIONARY EFFECTS OF A DEVALUATION: A SIMULATION ANALYSIS Tunail, Şölen M.S., Department of Economics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nazım Ekinci December 1999, 60 pages In this thesis, a simulation analysis is used to establish the possibility of a contraction in employment and output in a simple Keynesian model. The model has the characteristics of many semi-industrialized countries in the sense that domestic industry is protected by restricting direct demand for imports, but still has substantial import requirements in terms of intermediate goods. The simulation results are also used to analyse the significance of parameter values on the effects of a devaluation.