PKK terör örgütünün çocukları örgüte dahil etme yöntemi ve PKK'ya yönelik stratejik istihbarat
The method of including children in the PKK terrorist organization and strategic intelligence against the PKK
  1. Tez No: 824987
  2. Yazar: KÜBRA KARAALİOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KÖSE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Terörizm, Çocuk, PKK, İstihbarat, Stratejik İstihbarat, Terrorism, Child, PKK, Intelligence, Strategic Intelligence
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Milli Savunma Üniversitesi
  10. Enstitü: Alparslan Savunma Bilimleri ve Milli Güvenlik Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güvenlik Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası Güvenlik ve Terörizm Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmanın amacı PKK terör örgütünün eleman kaynağı olarak seçtiği 18 yaşından küçük bireyleri bünyesine dahil ederken kullandığı strateji ve yöntemlerin ne olduğundan bahisle bu yöntemlere karşı stratejik istihbaratın multidisipliner yanı ve aktörler arası iş birliği ile PKK'nın çocukları bünyesine dahil etmesini önleyici çözüm önerisi sunmaktır. Bu amaçla çalışmanın ilk bölümünde konuya dair genel bir giriş yapıldıktan sonra ikinci bölümde terörizm ve istihbarata dair tanımlar ve temel kavramlar ele alınmıştır. Ardından PKK terör örgütünün siyasallaşma sürecinden bahsedilmiştir. Tezin temel vurgusu olan PKK'nın çocukları örgüte dahil etme yöntemi dördüncü bölümde detaylandırılmıştır. Son bölümde ise PKK'nın çocuk istismar yöntemine karşı stratejik istihbarat ile terörizmle mücadele için çözüm önerisi sunulması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis is to offer a preventive solution proposal to prevent the PKK from including children, with the multidisciplinary aspect of strategic intelligence and the cooperation between actors, by mentioning the strategies and methods used by the PKK terrorist organization when recruiting individuals under the age of 18 that it chooses as a source of personnel. For this purpose, after a general intdroduction to the subject in the first chapter of the study, definitions and basic concepts about terrorism and intelligence have been discussed in the second chapter. Then, the politicization process of the PKK terrorist organization, which is the main emphasis of the thesis, has been detailed in the forth chapter. In the last chapter, it has been aimed to present a solution proposal for the fight against terrorism with strategic intelligence against the PKK's children abuse method.