Terör ve organize suç ilişkisi: PKK terör örgütü ve insan ticareti
Relationship between organized crime and terrorism: PKK terrorist organization and human trafficking
  1. Tez No: 376538
  2. Yazar: HAKAN ERDAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OĞUZHAN ÖMER DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Public Administration, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: PKK terör örgütü, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, sığınma, belge sahteciliği, PKK terrorist organization, human trafficking, smuggling of migrants, asylum, document forgery
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Polis Akademisi
  10. Enstitü: Güvenlik Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Suç Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bir organize suç türü olan insan ticareti terör örgütlerinin suç portföyleri arasında yer almaktadır. Bu ilişki aynı zamanda terör örgütlerinin ve insan ticareti suç gruplarının arasındaki ilişkiyi de kapsamaktadır. PKK terör örgütü de eleman kazanmak, maddi kaynak elde etmek de dahil da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar doğrultusunda insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı suçlarının bizzat içerisinde yer alarak bu suçları doğrudan işlemekte ya da bunun için diğer suç gruplarıyla ilişki kurmaktadır. Bu ilişki, göçmen kaçakçılığı ile başlayıp insan ticareti ile tamamlanan bir süreç olarak yönetilmiştir. İnsan ticareti ile tamamlanan suç sürecinde insanların istismar edildiği son aşamaya, çocukların militan olarak kullanılması, zorla çalıştırma ve cinsel istismar suçları da dahildir. PKK terör örgütün insan ticareti faaliyetlerinde örgütün Avrupa'ya göndererek örgüt amaçları için kullandığı Kürt nüfusunun büyük payı bulunmaktadır. Örgüt, bu tür yasadışı göç hareketlerinin baş aktörü olmasının yanında bölgedeki terör olaylarından ya da ekonomik nedenlerle kaçarak Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen Kürt nüfusunu da kendi çıkarları doğrultusunda kullanmıştır. Bununla birlikte, PKK terör örgütünün, örneğin uyuşturucu ile olan bağlantısı ortaya konmuşken, insan ticareti ile ilişkisi yeteri kadar ortaya konulmamıştır. Bu ilişkinin gerektiği biçimde ortaya konulması örgütle politik alanda mücadeleye güç verecektir.
Özet (Çeviri)
Trafficking in human beings, a type of organized crime is among the crime portfolios of the terrorist organizations. This relationship also covers the connection between terrorist organizations and criminal groups committing human trafficking. PKK terrorist organization also takes part in human trafficking and migrant smuggling activities either committing these crimes directly or engaging with other criminal groups. This relationship has been managed starting with migrant smuggling and being completed with trafficking in human beings. During the final stage of the overall process covering abuse of people includes sexual exploitation, children, and forced labor usage of children as militants. Kurdish population migrated to Europe, who are used for the purposes of organization has significant importance in human trafficking in human beings activities of the PKK terrorist organization. In addition to be the main actor of illegal immigration movements, it has also used Kurdish population who escaped from terrorist attacks in the region and also because of economic reasons who want to reach European countries used for its organizational interests. However, although the connection between PKK terrorist organization and other serious crimes for instance with drug trafficking has been identified clearly, the connection with human trafficking could not have been identified to date. Such reveal shall strengthen the fight against the terrorist organization in the political arena.