Afrika orneğinde küresel iklim krizine yonelik politikalar
Policies to address the global climate crisis in the case of Africa
  1. Tez No: 825014
  2. Yazar: YUSUF ESMAIL ABDALLAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ARİF BEHİÇ ÖZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Azaltım, Gelişmekte Olan Ülkeler, İklim, Kriz, Sürdürülebilir, Uyum, Adaptation, Climate, Crisis, Developing Countries, Mitigation, Sustainable
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Küresel ısınma ve çevre sorunları artık uluslararası sahnede yinelenen bir tema haline gelmiştir. Benzer şekilde, devletler bazı küreselleşme hedeflerine ulaşmak için büyüme ve kalkınma politikaları geliştirmiş, ancak bu politikaların çevreye zararları göz ardı edilmiştir. Dolayısıyla mevcut iklim sorunları daha da büyümüş ve bu da bir krize yol açmıştır. Afrika ve gelişmekte olan ülkelerin çoğu, iklim değişikliği ve etkileri söz konusu olduğunda en çok etkilenen bölgeler arasında yer almaktadır. İklimle ilgili tehlikelerin şiddeti ve aşırılığı artık eskisinden daha belirgindir. Bir ölçüde, iklim değişikliği artık bir güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Bu çalışmanın temel amacı, Afrika kıtasındaki iklim değişikliğinin kapsamını incelemektir. Tez aynı zamanda Afrika ülkelerinin karşılaştığı zorlukları ve iklimle ilgili bu etkilere yönelik olası çözümleri vurgulayarak farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Ayrıca tez, gelecekteki araştırmacılara yardımcı olmak için iklim değişikliğiyle ilgili mevcut verileri genişletmeyi amaçlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Global warming and environmental problems are now a recurring theme in the international stage. Similarly, states have derived policies for growth and development in order to meet some globalization goals. However, these policies have been implemented with ignorance of environmental damages. The existing climate problems have thus been exacerbated which in turn has led to a crisis. Africa and most of the developing countries are among the most affected regions when it comes to climate change and its impacts. The severity and extreme climate-related hazards are now more apparent than before. To some extent, climate change is now being considered as a security threat. The main aim of this study is to examine the scope of climate change in the African continent. The thesis also aims to create awareness by highlighting the challenges faced by African countries and possible solutions to these climate-related impacts. Additionally, the thesis seeks to expand on available data available regarding climate change to help future researchers.