Spherical wave expansion of the time domain free-space dyadic green's function
Zaman uzamı boşluk diadik green fonksiyonun küresel dalga fonksiyonları ile açılımı
- Tez No: 82506
- Danışmanlar: PROF. DR. O. MERİH BÜYÜKDURA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Diadik Green Fonksiyonu, Zaman Uzamı Analizi, Küresel Dalga Açılımı, Dyadic Green's Function, Time Domain Analysis, Spherical Wave Expansion. Ill
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
oz ZAMAN UZAMI BOŞLUK DİADİK GREEN FONKSİYONUN KÜRESEL DALGA FONKSİYONLARI İLE AÇILIMI Azizoğlu, Süha Alp Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. O. Merih Büyükdura Ortak Tez Yöneticisi: Doç. Dr. S. Sencer Koç Arahk 1999, 62 sayfa Green fonksiyonlarının, özellikle boşluk Green fonksiyonlarının, ortogonal dalga fonksiyonları cinsinden açılımının önemi frekans uzamı saçılım problemlerinde çok iyi bilinmektedir. Zaman uzamı saçılım problemlerine olan yoğun ilgiden dolayı, Green fonksiyonlarının benzer açılımlarının zaman uzamında da yararlı olacağı beklenmektedir. Bu tezde, zaman uzamı boşluk diadik Green fonksiyonunun, küresel bir yüzey üzerinde ortogonal olan vektörel dalga fonksiyonları cinsinden açılımı için bir ifade verilmiştir ve bu ifadeyi nümerik test etmek ve ifadenin yararını göstermek için bir uygulama olarak, mükemmel iletken bir küreden saçılım problemi çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SPHERICAL WAVE EXPANSION OF THE TIME DOMAIN FREE-SPACE DYADIC GREENS FUNCTION Azizoğlu, Süha Alp M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. O. Merih Büyükdura Co-Supervisor: Assoc. Prof. Dr. S. Sencer Koç December 1999, 62 pages The importance of expanding Green's functions, particularly free-space Green's functions, in terms of orthogonal wave functions is practically self-evident when frequency domain scattering problems are of interest. With the relatively recent and wide-spread interest in time domain scattering problems, similar expansions of Green's functions are expected to be useful in the time domain. In this thesis, an expression, expanded in terms of orthogonal spherical vector wave functions, for the time domain free-space dyadic Green's function is presented and scattering by a perfectly conducting sphere is studied as an application to check numerically the validity and to demonstrate the utility of this expression.