Parallel machine scheduling with family setup times
Paralel makinelerde gurup ayar zamanlı çizelgeleme
  1. Tez No: 82541
  2. Yazar: TÜRKER TUNGA ÇAGICI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MERAL AZİZOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Parallel machine scheduling, family setup times, flowtime, branch and bound algorithm m
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
oz PARALEL MAKİNELERDE GURUP AYAR ZAMANLI ÇİZELGELEME Çağıcı, Türker Tunga Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Meral Azizoğlu Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Suna Kondakçı Eylül 1999, 53 sayfa Bu çalışmada, bağımsız gurup ayar zamanlı özdeş paralel makinelerde toplam akış süresinin enküçüklenmesi problemi incelenmiştir. Etkin bir dallandırma yapısı ile beraber bir dal sınır algoritması geliştirilmiştir. Algoritmanın etkinliğini artırmak için bir sınırlandırma yöntemi sunulmuştur. Yapılan testler, algoritmanın 30 işe kadar büyüklükteki problemlerde optimal sonucu makul CPU sürelerinde bulduğunu göstermiştir. Anahtar kelimeler : Parelel makinelerde çizelgeleme, grup ayar zamanı, toplam akış süresi, dal sımr algoritması iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PARALLEL MACHINE SCHEDULING WITH FAMILY SETUPS Çağıcı, Türker Tunga M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Meral Azizoğlu Co-Supervisor: Prof. Dr. Suna Kondakçı September 1999, 53 pages In this study, we consider the total flowtime problem on identical parallel machines with family setup times. We develop a branch and bound algorithm together with an efficient branching scheme. To improve the efficiency of the algorithm we propose bounding mechanisms. Our computational experiment has shown that the algorithm finds optimal solutions up to problems with about 30 jobs in reasonable CPU times.