Reklam şirketlerinde pazarlama modelleri stratejiler
Marketing models strategies in advertising companies
- Tez No: 827407
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ATİLLA AYDIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Reklam, Yeni Reklam Stratejileri, Reklam Şirketlerinde Benzersiz Pazarlama Yöntemleri, Reklam Performansı, Advertising, New Advertising Strategies, Unique Marketing Methods in Advertising Companies, Advertising Performance
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Rumeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
Reklam, terfi'nin bir alt kümesi olarak, pazarlamanın karmaşık boyutlarından biridir ve tüketici ile iki yönlü veya tek yönlü iletişim ile ilgilidir. Reklam, bir işletmeyi farklılaştırmak için en etkili pazarlama stratejisi olarak kabul edilebilir. Her bir reklam şirketi, kendi kabiliyetlerine dayanarak, küçük ölçüden büyük ölçülere kadar belirli bir faaliyet kapsamına sahiptir, ancak doğru bir vizyona sahip olmak ve eksiksiz bir sonuca ulaşmak için çeşitli reklam stratejilerini bilmeleri gerekir ki kendilerinin, müşterilerin ve rakiplerin işletme durumlarına ve piyasa durumuna göre bu stratejileri kullanabilsinler. Bu araştırmada, günümüzün en önemli ve etkili reklam stratejilerini tanımaya ve bu stratejilerin şirketlerin pazarlama performanslarına olan etkilerini belirlemeye çalışmıştır. Bu bağlamda, bu çalışmanın amacı,“ Reklam stratejilerini belirleme ve inceleme. Reklam şirketlerindeki benzersiz pazarlama yöntemlerini belirleme ve inceleme. Reklam stratejilerinin şirketlerin pazarlama performansı üzerindeki etkilerini belirleme ve inceleme”. Bu araştırma, ilk derecede uygulamalı bir araştırmadır ve ikinci derecede, doğası gereği, modern reklam stratejileri alanındaki metinlerin ve geçerli ve güncel kaynakların içeriğinin analizine dayanan bir kütüphane araştırmasıdır. Araştırmacı bu araştırmada, reklamcılık, geleneksel ve online reklamcılık stratejileri, reklam şirketlerinin özelliklerini ve reklam stratejilerinin şirketlerin pazarlama performansını nasıl etkilediği hakkında kapsamlı bir bilgi oluşturmaya çalışmaktadır. Bu amaçla içerik analizi yöntemi şeklinde, pazarlama faaliyetleri alanında güncel kaynak ve makalelerin seçilmesi ve yeni reklam stratejilerinin dört kriter ile seçilmesine yönelik bir protokol tasarlamak: İngilizce dili, araştırma konusu ile ilgili makale, araştırma amacına ulaşmak için internet ve açık zaman aralığı dikkate alınmış ve başlıklar için reklam, yeni reklam stratejisi, modern reklamcılık, reklam pazarlama, etkili reklamcılık, reklam performansı, anahtar kelimeleri kullanılmıştır, özetler ve kelimeler Anahtar makaleleri arandı ve ilgili makaleler belirlendi. Son olarak içerik analizi yapıldı 22 yeni reklam stratejisi dahil gerilla reklamcılığı, yeşil reklamcılık, ınfluencer reklamcılığı, mobil reklamcılık, anahtar kelime reklamcılığı, görüntülü reklamcılık, arama motoru reklamcılığı, arama motoru optimizasyonu reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması, yönlendirme pazarlaması, satış ortaklığı, içerik reklamcılığı, sürrealist reklamcılık, kooperatif reklamcılık, nöropazarlama, duyusal reklamcılık, piksel reklamcılığı, kişiselleştirilmiş reklamlar, viral reklamcılık, postmodern reklamcılık, sosyal reklamcılık ve metaverse'te reklamcılık belirtilmiştir. Ayrıca bu stratejilerin etkileri satış miktarı, marka değeri, müşterilerin olumlu ahlaki duyguları ve sosyal duyguları, reklama yönelik öz referansları, sermaye piyasası bazlı performans, ürün kalitesinin satın alınmasında ve anlaşılmasında tüketici kararı, motivasyon bilgisi ve müşteri tutumu, marka bilinirliği ve imajı, müşteri taahhüt oranı, eğlence, bilgilendirme, müşterileri kişiselleştirmek ve motive etmek, marka bilinirliği, markayı güçlendirmek, müşteri güveni ve davranışsal ihtiyaçları üzerindeki belirlendi ve Son olarak, tüm bu durumları özetleyerek, önerilen yeni reklam stratejileri modeli ve bunların reklam etkinliği ve pazarlama performansı üzerindeki etkileri sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
Advertising as a subset of promotion is one of the mixed dimensions of marketing and is about establishing a two-way or one-way relationship with the consumer. Advertising can be considered the most effective marketing strategy to highlight the business. Every advertising company, according to its ability, has a specific range of activities from micro to large, but to have the right vision and achieve a complete result, it must know the types of advertising strategies and based on the situation and conditions of their business, customers, competitors and Market situation to apply them. This research this research is trying to identify the most important advertising strategies and their effects on improving the marketing performance of companies in the present era. In this regard, the purpose of this study was to“identify and examine advertising strategies, unique marketing methods in advertising companies and the effects of advertising strategies on the marketing performance of companies.”This research is an applied research based on the analysis of the content of authoritative texts and sources and updates in the field of new advertising strategies. In this study, the researcher tries to create a comprehensive knowledge of advertising, traditional and online advertising strategies, familiarity with the characteristics of advertising companies and the effects of advertising strategies on improving the marketing performance of companies. For this purpose, in the form of content analysis method, to design a protocol for selecting up-to-date sources and articles in the field of marketing activities and new advertising strategies with four criteria: English language, article relevance to the research topic, availability of articles in databases. Internet and open time period have been considered to achieve the research goal and the keywords Advertising, New advertising strategy, Modern Advertising, Advertising Marketing, Effective, Advertising, and Advertising Performance have been used as the basis for titles, abstracts, and words. Key articles have been searched and related articles have been identified. Finally, with content analysis. 22 New Advertising Strategies Including Guerilla Advertising, Green Advertising, Influence Advertising, Mobile Advertising, Keyword Advertising, Display Advertising, Search Engine Advertising, Search Engine Optimization Advertising, Social Media Marketing, Referral Marketing, Affiliate Marketing, Content Advertising, Surrealist Advertising, Collaborative advertising, neural marketing, sensory advertising, pixel advertising, personalized advertising, viral advertising, postmodern advertising, social advertising and advertising in Metavars have been identified. Also, the effects of these strategies on sales, brand equity, positive moral emotions and social feelings of customers, their self-referral to advertising, capital market-based performance, consumers' decision to buy and understand product quality, motivational knowledge and customer attitude, awareness And brand image, customer commitment, entertainment, information, personalization and customer motivation, brand awareness, brand strengthening, customer trust, and their behavioral needs are identified, and finally, in summarizing all these, the proposed model of new advertising strategies and Their effects on advertising effectiveness and marketing performance are presented.