Israeli social media usage after Abraham Agreement to influence the Arab youth
Arap gençlerini etkilemek için İbrahim Anlaşması (BAE-İsrail Barış Anlaşması) sonrası İsrail'in sosyal medya kullanımı
  1. Tez No: 827420
  2. Yazar: GAMZE ABDELFATAH
  3. Danışmanlar: DR. HAKKI ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
  6. Anahtar Kelimeler: Abraham Anlaşmaları, Dijital Diplomasi, Israil, Medya Çerçeveleme, Normalleştirme, Propaganda, Sosyal Medya, Abraham Accords, Digital Diplomacy, Israel, Media Framing, Normalization, Propaganda, Social Media
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Çalışma, Arap kamuoyunu etkilemek için İbrahim anlaşmalarının imzalanmasından sonra İsrail politikalarının sosyal medyadaki değişimini incelemeyi amaçlamaktadır. Ve Arap kamuoyunu çekmek için İsrail tarafından en çok kullanılan mekanizmaları incelemek Özellikle dijital diplomasinin iletişimi kolaylaştırmak için kullanılması ve Arap kamuoyuna nüfuz etmesi. Araştırmacı, medya kuruluşlarından 102 katılımcıdan oluşan bir ankete güvenmiştir. Daha doğru sonuçlara ulaşmak için uzmanlarla görüşmeler yapılmasına da değinildi. Araştırmacı, daha tutarlı modellere ulaşmak için nicel ve nitel yaklaşıma güvendi. Çalışmanın sonuçları, çalışmanın ilk hipotezinin geçerliliğini göstermiştir. Çalışma, İsrail'in Abraham Anlaşmalarını takiben sosyal medya politikasının çoğunu değiştirdiği sonucuna vardı. İçerikteki bu değişiklik dikkat çekiciydi. Ve İsrail Arap gençliğini çekmek için çeşitli mekanizmalar kullandı. Sonuçlara göre çoğu, İsrail'in Arapça sayfalarından etkilenmişti. Sonuçlar ayrıca İsrail'in Arap kamuoyunu planladığı stratejisine hizmet eden belirli bir açıya yönlendirmek amacıyla haberleri formüle ederken ve olayları sunarken medya çerçevesini kullandığını ortaya koydu. Sonuçlar, İsrail'in gençlerin sektörlerini etkileme yeteneğinin, onları etkilemeyi amaçlayan propaganda mekanizmalarına olan güveninden kaynaklandığını gösterdi. Gerçeklerin tekrarı ve tahrif edilmesi ve seçme ve görünürlük ilkesine güvenme dahil. Sonuçlar, Arapların İsrail ile kabulüne ve İsrail ile etkileşime karşı orta düzeyde tepkiler olduğunu gösterdiğinden, bu İsrail v yaklaşımının ciddiyetine vurgu yapıldı, özellikle sonuçların İbrahim anlaşmalarının Arap ve bölgesel sistem üzerinde bir etkisi olduğu sonucuna varılmasından sonra.
Özet (Çeviri)
The study aims to analyse the changes in Israeli policies about social media after the signing of the Abraham Accords 2020. These policies sought to influence the Arab public and examine the mechanisms most used by Israel to attract the Arab public, including particularly the use of digital diplomacy to facilitate communication and penetrates Arab public opinion after the Arab-Israeli normalization in 2020. This study relied on qualitative and quantitative approaches. A questionnaire was distributed to 102 respondents that work in various fields of media It also touched on conducting interviews with specialists to reach more accurate results. The researcher relied on the quantitative and qualitative approaches to reach more consistent models. The results of the study showed the validity of the first hypothesis of the study. The study concluded that Israel has already changed a lot of its policy on social media following the Abraham Accords. This change in content was noticeable. Moreover, Israel used various mechanisms to attract Arab youth. Most of them, according to the results, were influenced by Israel's pages in the Arabic language. The results also revealed that Israel used media framing in formulating news and presenting events with the aim of directing the Arab public to a specific angle that serves its strategy that it plans. The results indicated that Israel's ability to influence sectors of the Arab audience is due to its reliance on propaganda mechanisms aimed at influencing them, including repetition and falsification of facts and reliance on the principle of selection vii and visibility. Emphasis should be placed on the seriousness of this Israeli approach, as the results indicated that there are medium-level reactions towards Arab acceptance and interaction with Israel, especially after the results concluded that the Abraham Accords had an impact on the Arab and regional system.